5.5 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  AnimaleLup-curiozitati

  Ultimele articole

  Lup-curiozitati

  Cele mai bune condiții de vânătoare pentru lupi sunt în condiții de zăpadă. Lupii vânează perfect atunci când ninge, deoarece acest lucru le ajută să se miște mai repede ghearele, astfel încât niciun zgomot să nu fie proeminent, își pot ataca prada mai repede.


  O specie de lup foarte mică cântărește doar 10 kg chiar și la maturitate, dar mai exact face parte din subspecia de lup arab, înregistrată ca cea mai mică femelă a rasei din lume.


  Viața lupilor este influențată în mare măsură de habitatul lor, în special de altitudinea la care trăiesc și de latitudinea în care se găsesc. Toate condițiile de viață sunt, de asemenea, determinanți ai modificărilor de greutate și înălțime, precum și a perioadei de împerechere. Toate acestea cresc odată cu creșterea latitudinii.


  Unele rase de câini au dinți similari cu cei ai lupilor sălbatici.

  sursa foto:amikamoda.ru

  Un lup are nevoie de aproximativ 1100 de grame de hrană pe zi pentru a supraviețui, deci puțin peste un kilogram, dar nu o mănâncă în fiecare zi. Deși, atunci când lupii vânează, primesc suficient pentru a economisi pentru alte zile. Cercetătorii au ajuns la concluzia că zimbrul a fost cel mai mare animal mâncat vreodată de lupi.
  La fel ca ierarhiile umane, lupii au lideri, mai exact, sunt ceea ce numim perechi alfa, deci masculul si femela dominant din haita de lupi, cei mai puternici si mai agresivi. Ei conduc haita de vânătoare și când prind prada, după ce o ucid, sunt primii care o hrănesc. Perechea alfa își hrănește mai întâi proprii pui, iar dacă hrana nu este suficientă pentru a hrăni ceilalți pui, aceștia din urmă sunt lăsați singuri până când pot muri. Masculii alfa sunt primii care se împerechează.

  spot_img