27.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  BiologieIarba grasa-buruiana minune

  Ultimele articole

  Iarba grasa-buruiana minune

  Iarba, cunoscută și sub numele de quinoa, este o sursă foarte populară de nutriție în țările lumii a treia, deoarece poate crește pe soluri sărace. Și-a găsit drum în bucătăriile globale datorită gustului și conținutului său de substanțe benefice sănătății.

  „Aici avem, nimeni nu se uită la ea serios. De asemenea, dacă spun cuiva că această plantă este comestibilă și poate fi mâncată în salată, vor fi puțin reticente pentru că prezența ei culturală este și ea puțin urâtă”, spuse Vânătoru.

  În urma unor cercetări intense, cercetătorii americani au descoperit că frunzele de iarbă grasă, care pot fi consumate ca legumă gătită, conțin mai mulți acizi grași omega-3 decât orice altă plantă comestibilă și sunt potrivite pentru îmbunătățirea funcției creierului și a funcției creierului. Sistemul cardiovascular. De asemenea, s-a descoperit că buruiana conține de 10 până la 20 de ori mai multă melatonină antioxidantă care luptă împotriva cancerului decât orice alt fruct sau leguma.

  „Pe lângă acest aport alimentar, este foarte apreciat din punct de vedere medical pentru compoziția sa chimică deosebită.

  Este una dintre puținele plante care conține acizi grași Omega-3, care este un element de mare valoare pentru sănătate. , în special ficatul, este recomandat pentru tratamentul diferitelor boli și chiar infecții”, a spus cercetătorul buzoian. Tratați artrita, paralizia sau hemoroizii care sângerează. Nici strămoșii noștri nu au ratat utilizarea acestei plante care este considerată un panaceu. Frunzele de schinduf conțin cantități mari de vitamina C, vitamine B, vitamine E și PP, magneziu, fier, calciu, seleniu, potasiu, mangan și acizi grași Omega-3. În plus, ierburile conțin proteine ​​vegetale, la fel ca și fasolea.

  spot_img