5.5 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  AnimaleCele mai inedite intamplari cu balene

  Ultimele articole

  Cele mai inedite intamplari cu balene

  Balenele sunt mamifere marine ce fac parte din subordinul Mysticeti al ordinului Cetacea. Balenele sunt totodată cele mai mari animale și cele mai mari mamifere din lume.

  Cu o lungine de 31 de metri balena albastra este cel mai mare mamifer de pe pamant.

  Balenele,cu exceptia orcilor sunt animale blande si prietenoase,ele ies la suprafata pentru a respira,deoarece ele isi pot tine rasuflarea pana la doua ore sub apa.

  sursa fot:libertatea

  Au o vedere foarte buna,ele protejandu-si ochii de apa sarata cu „lacrimi”,cu un continut gras.

  O echipă de observatori marini au fost întâmpinați într-una din expedițiile lor de o balenă extrem de prietenoasă. Aceasta a fost foarte entuziasmată la vederea oamenilor, astfel că a făcut un salt spectaculos și a lovit apa cu putere, cu ajutorul cozii, împroșcând-o peste tot. 

  sursa foto:impact

  In ultima vreme,pe coastele Spaniei si Portugaliei,tot mai multe ambarcatiuni de dimensiuni medii si mijlocii sunt atacate de orci.

  Se presupune ca un pui de orca a fost ranit si de aceea orcile si-au transmis din generatie in generatie informatia precum ca iahturile sunt dusmani,astfel ca in ultimii 2 ani au avut loc 300 de incidente.O alta cauza ar putea fi competitia cu oamenii,deoarece si oamenii si orcile vaneaza tonul rosu.

  Fotograful Franco Banfi  a realizat o fotografie rara cu un grup de balene casalot in timp ce dormeau. Acesta urmarea balenele in Marea Caraibelor, in apropierea insulei Dominica.

  La un moment dat, balenele s-au oprit si s-au asezat in pozitie verticala.

  Acest comportament a fost observat pentru prima data in 2008. Atunci, cercetatorii au ajuns la concluzia ca balenele casalot dorm doar 7% din viata si de obicei in intervale scurte de 6-24 minute.

  sursa foto:9amnews

  Un turist american se afla pe o barcă în Bahía Magdalena, Mexic, când a filmat incredibila întâlnire cu o balenă cenușie uriașă, care a ieșit la suprafață din apă și s-a lăsat mângâiată și sărutată. După ce imaginile au fost postate pe rețelele sociale, acestea au devenit virale, semn că internauții au fost impresionați de gestul balenei de 45 de tone.Mai apoi a aparut si la barca unor turisti,acceptand sa fie pupata si mangaiata de turisti.Balena pupacioasa sta sa fie pupata,mangaiata,dupa care stropeste cu apa turisti pentru a-i distra.

  sursa fot:digi24

  Un al mamifer marin, din specia balenelor cu cocoasa, a fost filmat inotand printre barcile ancorate in port.

  Desi au fost bucurosi de vizita, oamenii se temeau ca uriasul mamifer sa nu esueze pe un banc de nisip, pentru ca apa nu este foarte adanca in port.

  Au incercat sa o ademeneasca in larg difuzand tipete de balena prin boxe subacvatice, dar fara succes.

  Spre linistea tuturor, dupa lasarea intunericului, balena s-a intors singura in larg.

  Povestirea biblica a lui Iona:

  Conform „Cărții lui Iona”, el a fost fiul lui Amitai (din ebraică adevărul meu). Dumnezeu îi comandă lui Iona să prezică în orașul Ninive. Nevrând să meargă, Iona încearcă să evite comanda Dumnezeului ducându-se la Iope și apoi plecând la Tarsis. Începe furtuna mare. Marinarii descoperă repede că furtuna nu este una obișnuită și a apărut din cauza nesupunerii lui Iona în fața Domnului. Iona admite aceasta și spune că furtuna se va sfârși atunci când marinarii îl vor arunca peste bord. Marinarii încearcă să ducă corabia spre coastă dar, neputând, se simt forțați să îl arunce pe Iona. Când Iona se află în apă, marea se calmează. Iona este înghițit de către un pește mare. După ce stă în burta peștelui rugându-se, a treia zi este scuipat de acesta pe țărmul cetății Ninive. Ca urmare a propovăduirii sale ninivitenii se pocăiesc și Dumnezeu îi iartă. Iona privește acest lucru ca pe un afront personal și se mânie pe Dumnezeu. Dumnezeu se folosește de un vrej pentru a-i demonstra că mânia sa nu este dreaptă. Povestirea se sfârșește cu cuvintele lui Dumnezeu la adresa lui Iona: „Ție îți pare rău de un vrej pe care nu l-ai semănat sau udat, care într-o noapte a crescut și în alta a pierit, iar mie să nu îmi fie milă de atâția oameni care nu pot deosebi stânga de dreapta?”. Cartea nu ne spune reacția finală a lui Iona arătând astfel că întrebarea este adresată în principal cititorului și nu neapărat lui Iona.

  sursa foto:calea ingusta