6 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  AnimaleVeveritele-animale deosebit de inteligente

  Ultimele articole

  Veveritele-animale deosebit de inteligente

  Cercetatorii de la Universitatea Princeton au studiat indelung veveritele si au constatat ca ele isi amintesc si peste luni de zile sutele de locuri in care isi ascund proviziile de alune.Este un lucru surprinzator daca luam in calcul ca omul isi aduce aminte cu greu in jur de 5-6 parole la diferite gadget-uri.

  Veverita este un animal salbatic,care face parte din familia marmotelor si popandailor.Ea traieste in paduri dar si in mediul urban,in parcuri si gradini.

  Traiesc in medie 3 ani,mai rar ajungand la 7-10 ani.

  sursa fot:stirile protv

  Unele veverițe, așa numitele „veverițe zburătoare”. Acestea au practic o membrană care le leagă acestora fiecare labă din față de cea din spate, pentru a da acel aspect de plutitor. Astfel că veverițele reușesc să „zboare” practic dintr-un arbore în altul, la mari înălțimi, cu o ușurință de invidiat.
  Dat fiind ca dintii din fata nu se opresc niciodata din crescut,ele trebuie sa rontaie mereu ceva.

  Ingroapa suruburi sau alte obiecte pentru a pacali hotii.

  Un alt studiu al Universitatii Berkeley a constatat ca atunci cand li s-a dat un pumn de nuci diferite,pecan,alune,alune cu coaja,migdale,alune de padure,veveritele le-au ingropat pe categorii.Uneori,foarte rar mai si uita unde le-au ingropat si acest lucru ajuta la cresterea noilor arbori.

  Veveritele isi incalzesc cozile,iar atunci cand vor sa fie la fel de amenintatoare cu un sarpe care le ataca,flutura coada asemenea sarpelui cu clopotei,pentru a arata ca si ele sunt periculoase.

  Demografia populatiei de veverite este un bun indicator al sanatatii padurii.

  Veverite stiu sa disimuleze si sa insele!Atunci cand sunt urmarite pentru a li se fura prada,ele se prefac ca sapa o groapa,de fapt ele avand inca nucile in obrajori si ingropandu-le in alta parte.

  sursa foto:evenimentulzilei

  spot_img