15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  ModaUniformele scolare in diferite tari

  Ultimele articole

  Uniformele scolare in diferite tari

  In primul rand acesta nu este un articol ce disputa subiectul purtarii sau nu al uniformei scolare.Unii experti si parinti sunt de parere ca uniforma face copii mai disciplinati,in timp ce altii spun ca le ucide personalitatea.

  Interestul industriei modei pentru culorile uniformelor şcolare se explică, spun specialiştii din domeniu, prin aerul de sobrietate şi de eleganţă subtilă pe care acestea îl conferă, mai ales atunci când sunt folosite materiale simple şi croieli clasice, ce dau un sentiment de siguranţă purtătorului într-o vreme când multe din elementele lumii pe care o cunoştea se schimbă. 

  sursa foto:revista cariere

  Daca ar fi sa se faca un top al uniformelor scolare,Japonia ar fi in fruntea clasamentului cu cea mai eleganta uniforma,fapt datorat probabil si marketing-ului.Ei au popularizat uniforma prin desene animate si a benzilor desenate.

  sursa foto:pvgazeta

  Anglia are un simt mai practic prin alegerea celui mai ieftin material,de culoare albastru inchis,mascand alegerea de faptul ca aceasta culoare da o stare de liniste copiilor.

  sursa foto:romani in uk

  In Ghana multi copii nu pot merge la scoala,deoarece nu au bani pentru a-si cumpara uniforme.

  sursa foto:evenimentul

  În Indonezia, culorile uniformei școlare sunt diferite, în funcție de nivelul educațional. Bluza este întotdeauna albă. Pantalonii pot fi roșii, albastru închis sau gri. Dar partea interesantă abia urmează. După ce elevii trec de un examen național, ei își sărbătoresc „eliberarea” vopsindu-și uniformele în diferite culori  cu markere și spray-uri cu vopsea. Adio, școală!

  sursa foto:kidmagia

  Studenții din Malaezia sunt supuși unor reguli destul de stricte. Rochiile pentru fete ar trebui să fie suficient de lungi pentru a acoperi genunchii. 

  In China uniforma,atat la baiet icat si la fete,este alcatuita dintr-un trening.

  sursa foto:adevarul

  In Brazilia,evident ca uniforma seamana cu echipamentul de fotbal.Sunt dotate cu GPS!!Microcipurile GPS inserate în uniforme trimit automat mesaje părinţilor în momentul în care copiii lor intră pe poarta şcolii, întârzie mai mult de 20 de minute sau chiulesc de la ore.