22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  AnatomieTopografia organelor si sistemelor de organe

  Ultimele articole

  Topografia organelor si sistemelor de organe

  În corpul uman, celulele și țesuturile formează
  de organe și sisteme de organe. Organele sunt formate din grupuri specializate de celule și țesuturi pentru a îndeplini funcții specifice în organism. Fiecare organ al corpului nu funcționează izolat, ci în strânsă relație unul cu celălalt. Termenul viscere este folosit acum pentru viscere. Sistemele de organe sunt unități morfologice care îndeplinesc principalele funcții ale corpului: relație, nutriție și reproducere.


  Părți ale corpului uman :Corpul uman este format din cap, gât, trunchi și
  membre. Capul, împreună cu gâtul, formează capătul cranian al corpului.
  Capul este format dintr-o porțiune craniană corespunzătoare neurocraniului (cutia craniului) și o porțiune facială corespunzătoare craniului visceral (fața).
  Gâtul este partea care leagă capul de trunchi și conține elemente ale corpului (mușchi, oase, articulații) și organe interne (laringe, trahee, esofag, tiroida, paratiroidă etc.).


  Portbagajul-Constă din piept, abdomen și pelvis. Acestea conțin cavități:torace, abdomen și pelvis, care conțin intestinele. Cavitatea toracică este separată de cavitatea abdominală printr-un mușchi numit diafragmă.
  Cavitatea abdominală continuă în cavitatea pelviană
  care este delimitată mai jos de diafragma perineală.
  membre. Cel de sus este conectat la fuselajul
  prin brâu de umăr. Partea sa liberă are trei segmente:braț, antebraț și mână. Cea inferioară este legată de trunchi prin centura pelviană, iar partea liberă are și trei segmente: coapsa, gambele și piciorul.

  spot_img