15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  AnimaleCurozitati despre RECHINI

  Ultimele articole

  Curozitati despre RECHINI

  Aparent nemilosi, isteți și necruțători, rechinii sunt unii dintre cei mai de temut prădători din lume. Ei ne inspiră fascinație și uimire și, deși i-am studiat până acum, sunt încă multe despre care nu știm. Vă arătăm zece lucruri ciudate despre rechini despre care probabil nu știați.

  -Există aproximativ 500 de specii de rechini în lume, inclusiv rechini înger, rechini covor și rechini zebră. Au dimensiuni de la câțiva centimetri la mai mult de zece metri și trăiesc într-o varietate de habitate. Apropo, cel mai lung pește din lume este un rechin. Este vorba despre rechinul balenă, care poate ajunge la lungimi de 12 metri (sau chiar 18 metri în cazuri rare). Deși uriași, rechinii-balenă sunt inofensivi pentru oameni și se hrănesc cu plancton.

  Rechinul-balenă. Foto: cosmosmagazine.com

  -Când vine vorba de curiozitati despre rechini, ar trebui să știi că nu toate speciile trăiesc în ocean. Unele specii preferă apa dulce, cum ar fi lacurile și râurile.

  -De exemplu, rechinii taur trăiesc și în râurile tropicale și au capacitatea de a „navetă” între apa sărată și apa dulce.

  -Scheletele de rechin nu sunt făcute din os, ci din cartilaj. Deoarece cartilajul este pe jumătate la fel de dens ca oasele, rechinii sunt ușori și ageri, ceea ce face mai ușor să urmăriți și să prindeți prada.

  Rechinii sunt pe Pământ de aproximativ 450 de milioane de ani, făcându-i „mai bătrâni” decât dinozaurii. Strămoșii rechinilor de astăzi erau surprinzător de mari.

  Gurile rechinilor par desprinse din filmele de groază. Foto: medicalnewstoday.com

  spot_img