15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  StiriCalifornia se luptă pentru a stabili conditiile minime de muncă în unitățile de fast-food...

  Ultimele articole

  California se luptă pentru a stabili conditiile minime de muncă în unitățile de fast-food din întreaga țară

  De ani de zile, California s-a prezentat ca un stat favorabil muncii. Un singur proiect de lege aflat acum în fața Senatului statului va defini în mod substanțial fie domeniul de aplicare, fie limitele acestei autoidentificări – și ar putea chiar să zdruncine o națiune, spun experții în muncă.

  Dar ar trebui să câștige mai întâi semnătura guvernatorului Gavin Newsom.

  Assembly Bill 257, cunoscut sub numele de Fast Food Accountability and Standards Recovery Act (sau FAST Recovery Act), nu este o legislație prea complicată, dar implicațiile sale sunt profunde. Trecerea ar putea afecta dramatic averea a peste 550.000 de lucrători din California, potențial îmbunătățindu-le salariul, reducând furtul de salarii și protejându-i împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă, printre altele.

  „Acesta ar putea fi un punct de cotitură istoric”, a spus Jennifer Sherer, coordonator senior al politicii de stat la Institutul de Politică Economică pro-muncă. „Proiectul de lege este o recunoaștere foarte importantă a faptului că legea noastră federală a muncii, despre care știm că ar trebui să protejeze dreptul lucrătorilor locali de a se organiza, este încălcată. Nu putem aștepta reforma federală.”

  Totuși, în cazul în care proiectul de lege eliberează întregul Senat, ar reveni Newsom să-l adopte efectiv. Iar situația mixtă a guvernatorului cu privire la problemele muncii nu este clar ce ar face.

  „Acești lucrători sunt numiți esențiali, dar au fost nevoiți să se confrunte cu furtul de salarii, hărțuirea sexuală și salariile care fac imposibilă întreținerea unei familii în California”, a declarat Joseph Bryant, președintele SEIU 1021. „Acest lucru este vital pentru familiile care lucrează în statul nostru.” (Dezvăluire: Bryant face parte din consiliul de administrație al Capital & Main)

  spot_img