22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  DESIGNCele mai izolate si fantastice case din lume

  Ultimele articole

  Cele mai izolate si fantastice case din lume

  Orice persoana a simtit la un moment dat nevoia sa se retraga din mijlocul celorlati,dar aceste proprietati duc la cu totul alt nivel nevoia de liniste.

  Va prezentam cateva dintre ele:

  Desi Islanda nu se poate lauda cu o populatie numeroasa,in jur de 380 000 de locuitori,se pare ca un islandez a simtit nevoia sa se distanteze si mai mult si a construit o casa pe o insula indepartata din sudul tarii.Casa a starnit multe controverse,presupunandu-se la un moment dat ca a fost pozitionata acolo pentru a fi protejat in cazul unei apocalipse cu zombi sau ca apartine faimoasei cantarete Bjok,cand de fapt proprietatea apartine Asociatiei de Vanatoare Elyoaey,pe insula gasindu-se pasari pufini,ce se afla pe cale de disparitie,dar care pot fi vanate in Islanda.Casa nu are curent electric si nici apa curenta,dar dispune de o sauna ce functioneaza prin reciclarea apei de ploaie.

  sursa foto:digi24

  Aflata pe o insula in largul Oceanului Atlantic,urmatoarea casa este considerata cea mai izolata din lume si a fost scoasa la vanzare cu suma de 350 000 de doalri,venind la pachet cu cei 50 de metri patrati ai insulei.

  sursa foto:antena1

  O alta proprietate interesanta se afla in Norvegia si a fost construita pe o insula inconjurata de un lac imens.Ceea ce este interesant este faptul ca acesta constructie ocupa integral spatiul,asa ca de pe usa principala se iese direct in lac.

  sursa foto:protv

  Pe drumurile aride ale Australiei,mergand adanc in ”patria nimanui”,exista o proprietate plina misticism si sarm,unde nivelul de liniste este dus la extrem.

  In topul acestor proprietati spectaculoase se regaseste si o casa din Muntii Apuseni,ce starneste fascinatia strainilor familiarizati cu filmele cu strigoi,desi altii s-ar putea gandi la o locatie deosebit de romantica atunci cand dau cu ochii de ea.

  O coliba aflata la 2700 m deasupra nivelului marii din muntii Dolomiti italieni se afla si ea in acest clasament bizar.Se crede ca a fost construita de catre soldati in timpul Primului Razboi Mondial.Desi nu poate fi locuita,deoarece acoperisul i s-a prabusit,ofera o priveliste uimitoare.

  sursa foto:tacataca