5.5 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  StiriCate războaie sunt în desfășurare în prezent în lume?

  Ultimele articole

  Cate războaie sunt în desfășurare în prezent în lume?

  Cate războaie sunt în desfășurare în prezent în lume?

  Desi in ultima vreme se vorbeste doar de razboiul din Ucraina,exista pe suprafata globului pamantesc mai multe conflicte,unele ce dureaza de zeci de ani.

  Cel mai lung dintre ele este razboiul din Afghanistan,care a inceput in 1978,in care au murit peste 200.000 de oameni.

  Razboiul din Siria este cel mai sangeros dintre toate.A izbucnit in 2011 si au murit aproximativ 100.000 de oameni.

  Conflictul israeliano-palestinian,inceput in 1948,este probabil cel mai notoriu la nivel planetar,el generand aproximativ 20.000 de decese.

  Luptele de strada,ciocnirile cu politia si cu unitatile antidrog din Columbia dureaza din anul 1964,aducand la 600.000 numarul decedatilor.Este arhicunoscut si datorita serialelor recente despre mafia drogurilor si capii acesteia.

  Pakistan,Libia,Coreea nord-estul Indiei,Sudanul de Sud,Kashmir,Yemen,Papua,Filipine de Nord,Niger,Darfur,sudul Thailandei,Caucazul de nord,Peru,Conflictul kurdo-turc si Mali de Nord,incheie lista lunga a razboaielor ce macina frumoasa noastra planeta.

  Monopolul stirilor internationale despre razboaie este in prezent detinut de conflictul armat din Ucraina.

  Este evident ca ecourile acestui razboi au angrenat o reasezare la masa puterii a Turciei,prin accesul la Marea Neagra,dar si a Polonie,partener strategic al SUA.

  Ecourile unui astfel de razboi se vor face resimtite probabil in urmatoarea suta de ani,iar dupa unii analisti unul dintre acestea ar fi decaderea Chinei,atat de dependenta de exporturi.

  Ce este cert,este faptul ca desi un razboi mai poarta denumirea de conflict armat,in functie de intinderea sa teritoriala,acesta aduce puterea sa distructiva la nivelul celulei societatii si anume familiei.Fiecare gospodarie,ritm de viata,agoniseala,planuri si vise,ce intamplator se afla in raza de desfasurare a acestor forte distrugatoare,este iremedial si profund schimbata si marcata.

  sursa foto:anonimus

  spot_img