Agaricus, genul de ciuperci din care deriva champinioanele care le cumperi din supermarket.
La cele doua tipuri de mai jos, cel mai des apare confuzia din cauza lamelelor care sunt roz si devin grena-maroniu la ciupercile batrane,culoare fiind aceeasi pentru ambele tipuri de ciuperci de camp.
Daca au lamele roz/maro/negre, miros a champinioane si nu apare un lichid galben atunci cand le tai (mai ales baza piciorului), atunci sunt comestibile.
Ciuperca de câmp – AGARICUS ARVENSIS sau Ciuperca calului – crește și se dezvoltă pe sol, în locuri deschise, în păduri de foioase, livezi, în grupuri sau izolat.Are un inel pe tulpina orientat in jos,miros de migdala.
Această specie tinde să acumuleze metale grele (cadmiu, cupru),de aceea ei mai fini degustatori pot simti un gust metalic, totuşi este căutată şi consumată în diferite mâncăruri, poate fi şi cultivată pe compost de bălegar.

Crește în zone deschise, cum ar fi câmpurile și pajiștile pășunate de oi, bovine sau cai, grădini și, de asemenea, poate crește chiar în păduri mai deschise.

Agaricus xanthodermus sau Champignionul puturos provoaca toxiinfectii alimentare grave dar este dificil de confundat cu speciile comestibile deoarece are un miros urat,sulfuros si se coloreaza in galben la zgariere sau ruptura piciorului.Mirosul este usor chimic,astfel ca mirosul de cerneala,medicament sau iod indica o varianta toxica.

În cadrul aceluiași gen, poate fi confundat cu A. arvensis, care miroase a anason și este, de asemenea, comestibil. Agaricus arvensis este de obicei ceva mai mare. Deși are inițial o pălărie albă similară, la maturitate capătă o nuanță lejer gălbuie, lucru ce îl face mai complicat de diferențiat de A. xanthodermus.