22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  StiriRomania la Campionatul European-recorduri!

  Ultimele articole

  Romania la Campionatul European-recorduri!

  România s-a impus 3-0 în fața Ucrainei, la debutul la EURO 2024.Este victoria cu cea mai mică posesie a mingii de când se organizează Campionatul European de fotbal (1960) până în prezent,deci va intra in Cartea Recordurilor.

  Este pentru prima dată după 1980 când o națională care câștigă un meci la Euro are o posesie atât de mică, 29%.

  Deasemenea este singura victorie de pana acum,fara ca nationala noastra sa primeasca gol.România a mai marcat trei goluri cu Columbia și Argentina, în 1994 și, respectiv, Anglia, în 2000, dar de fiecare dată a și primit gol în aceste partide.

  Dragus este cel mai scump jucator din istoria fotbalului romanesc si isi merita cu prisosinta statutul.

  Florin Niță,portarul nationale noastre a devenit cel mai bătrân jucător care reprezintă țara noastră la un turneu final. 

  Dennis Man realizat o performanță extrem de rară, pe care niciun român n-a mai reușit-o de la Gică Hagi încoace si anume să dea două pase de gol.

  Este prima calificare dupa trecerea in noul mileniu.

  Euforia celor peste 30 000 de fani romani a stabilit un nou record si anume cel mai mare numări de fani tricolori la o partidă a unei formații românești.

  Ucraina avea jucatori ce activeaza la Real Madrid,Arsenal,Chelsea etc. si totusi Romania a facut un meci de senzatie devenind favorita tuturor.

  spot_img