Deoarece ochiometric ni se pare tutror ca ne pricepem la decorat interiorul unei case si probabil ca asa si este pentru multi dintre voi,ar trebui ca macar sa tinem minte si sa aplicam niste reguli de baza,ce se pot aplica fara costuri suplimentare,doar jucandu-ne cu ceea ce avem deja.
In primul rand,masuta de cafea ar trebui sa stea la 40 de cm de canapea,apoi perdelele pot fi trase maxim in lateralul peretilor pentru a amplifica senzatia de spatiu.Obiectele de decor nu ar trebui niciodata asezate in perechi,deoarece stiintific este demonstrat ca ochiul uman este atras mai mult de obiectul singular si de decoratiunile cu numere impare.
Intr-o camera se poate alege a se vopsi un perete cu o culoare diferita fata de toti ceilalti pereti,pe care se poate agata cateva fotografii.
Lumina unei incaperi trebuie sa provina din mai multe surse,iar cum spatiul de aplica sau lustra este deja stabilit,se poate suplimenta iluminarea cu benzi de led sau veioze cu picior lung,asezate strategic.
De asemenea,mobilierul trebuie sa respecte proportiile incaperii,iar tapiteriile sau draperiile este bine sa nu aiba mai mult de doua imprimeuri diferite fata de tot ceea ce exista in camera(perne,stofa canapea,tablouri).
Stilul mobilei trebuie sa fie unitar.Nu se poate combina o biblioteca cu un bar cu scaune de inox.
Culorile de gri inchis si negru micsoreaza vizual spatiul,dar daca tineti neaparat la ele,atunci tavanul trebuie sa fie neaparat alb.
Daca tineti neaparat la o culoare inchisa,profunda pe pereti,alegeti mobilierul in culori calde,deschise,cu mici accente de culoare.
Pentru cei mai indrazneti se pot pune placi de faianta pe oricare din peretii unui salon/sufragerie si tapet in bucatarie.
Mobilierul cu dulapuri inchise in bucatarie nu este un „must”.Se pot folosi rafturi sau tigai atarnate,care in sine devin obiecte de decor.
In definitiv casa trebuie sa spuna o poveste armonioasa,reala,sa intruchipeze si sa satisfaca nevoile practice si estetice ale proprietarului.