12.8 C
Bacău
miercuri, octombrie 9, 2024
More
    StiriInundatiile din Romania,ciclonul Boris si teorii ale conspiratiei

    Ultimele articole

    Inundatiile din Romania,ciclonul Boris si teorii ale conspiratiei

    Romania,Austria,Cehia,Polonia,Ungaria si Slovacia au fost serios afectate de ciclonul Boris,ciclon format din intalnirea curentilor reci din nordul Europei cu umezeala neobisnuit de calda din acesta vara a curentilor de aer din Marea Mediterana si Mare Neagra.

    Când auzim de ciclon ne gândim la un fenomen devastator, dar trebuie să ținem cont de un lucru: ciclonii care ajung pe la noi nu aduc uragane și nu sunt la fel de violenți precum cei din zona tropicală.

    Ciclonii care ajung în zonele cu climă temperată, așa cum este în România, sunt diferiți de ciclonii tropicali. În zona țării noastre ajung doar cicloni denumiți extratropicali care sunt frecvenți în toate anotimpurile,temperaturile scad brusc cu cel puțin 15 grade.

    Cantitatile de apa cazute sunt comparabile cu cele din sezonul musonic din India.

    Ceea ce face ca un ciclon sa fie atat de devastator sunt urmatoarele elemente:cantitatile de apa pe metru patrat ce depasesc 100 de litri pe ora,viteza vantului de peste 50-60 km pe ora,inundatiile ulterioare prin cresterea nivelului raurilor,descaracarile electrice care provoaca pagube ,decese si incendii,alunecarile de teren si scaderea brusca a temperaturilor.

    Ploile abundente de sâmbătă noaptea, 14 spre 15 septembrie, au afectat peste 700 de locuinţe din comuna Slobozia Conachi, aflată la 30 de kilometri de municipiul Galați.Sute de locuitori afectaţi de inundaţii în Galaţi şi Vaslui au cerut ajutor la 112. Operatorii STS din Galaţi şi Vaslui au primit aproape 700 de apeluri la numărul de urgenţă 112 de la locuitorii afectaţi de inundaţii sau care aveau probleme medicale.Două persoane au murit în județul Galați, în urma unei viituri.

    Prăpăd în Bacău. Copac căzut peste o maşină, grădiniţă inundată, case pline cu apă. Un muzeu, o grădiniţă, subsolurile mai multor blocuri de locuinţe şi gospodării din municipiul Bacău au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

    Pentru România, cea mai mare valoare pentru trei zile a fost la stația meteo Bacău – 131 de litri pe metru pătrat. Aceste date înseamnă că în doar trei zile a plouat cât în 3-4 luni.

    Cercetătorii au avertizat de zeci de ani despre posibilele consecințe ale schimbărilor climatice pentru oameni și mediu si totusi sunt oameni care afirma ca nu există nici o schimbare climatică şi nici o încălzire a planetei! Există doar tehnologie de a modifica clima precum doreşte clientul!

    Despre HAARP ne putem intreba cum ar putea niște unde electromagnetice – care, în loc să fie direcționate „în sus” spre ionosferă, sunt trimisă „în jos”, spre centrul Pământului – să provoace un cutremur?

    In anul 2022 acesta este declaratia generalului Caunei ”Avem deja 20 de generatoare terestre, care vor fi montate în toamnă în mai multe zone, precum Prahova si Vrancea. De asemenea, Consiliul Județean Satu Mare a achiziționat 40 de astfel de instalații care vor deveni operaționale tot în toamnă. Sperăm să ajungem la un număr de 300 de astfel de generatoare”.

    In anul 2023 Franța, unde nu a căzut niciun strop de ploaie mai mult de 30 de zile consecutive în lunile ianuarie și februarie, a cunoscut cea mai uscată iarnă din ultimii 60 de ani,iar tehnologia insamantarii cu ioni de argint a norilor era considerata o alternativa,numai ca efectele de lunga durata si controlul asupra cantitatilor este absolut imposibil de tinut si stiut.  .

    In China, ploaia vine la comanda. Beijingul cheltuieste 30 de milioane de dolari in aceasta vara pentru un proiect care presupune folosirea unor tehnici de modificare a vremii, ca parte a unei campanii mai vaste.

    China a folosit astfel de tehnici incepand cu 2008, cand a avut a avut loc Olimpiada de la Beijing.

    spot_img