22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  ISTORIECaligula un imparat nebun si sangeros

  Ultimele articole

  Caligula un imparat nebun si sangeros

  Caligula a urcat pe tronul Imperiului Roman la varsta de 24 de ani,omorand toate rudele ce puteau avea pretentii la tron.

  Numele lui oficial a fost Caius Iulius Caesar Augustus Germanicus.

  In prima jumatate de an a domniei lui totul parea normal,Caligula iertand pe toti cei exilati si condamnati de Tiberius,unchiul de la care a mostenit tronul.A organizat si platit multe jocuri publice,a redus taxele,a aratat respect Senatului si a impartit bani si alimente poporului.

  Dupa aceasta perioada Caligula a cazut la pat,prada unei boli,din care si-a revenit complet fizic,dar personalitatea lui era complet schimbata,el crezandu-se zeu,comitand adulter cu sora sa Drusilla,a construit grajduri de lux pentru calul sau,Incitatus,si i-a oferit grade si decoratii consulare.

  Cunoscut ca un mare obsedat sexual, Caligula a construit palate luxoase plutitoare pe Lacul Nemi, unde organiza orgii. Damele de companie erau surorile lui Agrippina, Drusilla și Livilla, soţiile şi fiicele senatorilor. După ce își satisfăcea propriile plăceri, el se întorcea și le povestea nobililor cum s-a descurcat soția sau fiica acestuia în pat.

  La unele jocuri de gladiatori, le ordona gărzilor să lase mai mulți lei să intre într-o secțiune a amfiteatrului peste spectatori pe care îi mâncau. Motivul? Era prea plictisit doar de ceea ce vedea în arenă.

  A ordonat uciderea unui tânăr deoarece era invidios pe frumusețea lui. Împăratul l-a obligat pe tatăl tânărului să cineze şi să bea în cinstea lui și să accepte toate darurile. În plus, omul trebuia să zâmbească pentru că, în caz contrar, şi ceilalţi fii ar fi fost omorâți.

  Cea mai nebuneasca decizie politica a fost invadarea Britanniei,cand a a asezat trupele in formatie de luptasi le-a pus sa atace marea!!Le-a ordonat soldatilor sa culeaga scoici,pe care sa le expuna la Romadrept victotie militara impotriva zeului Neptun!

  Senatul si populatia terorizata isi doreau moartea acestuia,asa ca dupa numeroase tentative de asasinare a acestuia,garda pretoriana a reusit omorarea lui,a sotiei si a copilului,in afara palatului,cand pleca sa se odihneasca,profitand de o pauza intre jocuri.

  sursa foto:medium

  spot_img