6 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  CercetareMisoginismul si formele pe care le imbraca

  Ultimele articole

  Misoginismul si formele pe care le imbraca

  Atitudinea de dispret si desconsiderare fata de femei se defineste ca misoginism.

  Societatea noastra nu a parcurs drum lung fata de acum cateva sute de ani in privinta atitudinii fata de femei.Dispretul vis a vis de inteligenta,capacitatea,puterea si independenta femeilor imbraca forme mai fine.Intr-un studiu efectuat in 2012,in Romania peste 60% dintre respondenti au considerat fie ca femeia trebuie sa se ocupe de casa,fie de copii.Multi dintre acestia spuneau ca daca familia dispune de o singura masina aceea ar trebui condusa de catre barbat si nu de catre femei.

  Un bărbat misogin va face promisiuni femeilor și de multe ori nu le va respecta. Pe de altă parte, cu bărbații, el își va ține aproape întotdeauna cuvântul. Va întârzia la întâlniri cu femeile, dar va fi destul de punctual cu bărbații. Comportamentul său față de femei, în general, este grandios, trufaș, controlant și egocentric.

  Ceea ce este mai trist este faptul ca barbatul misogin are comportamente atat de fine incat nici nu pot fi redate sau exlicate in cuvinte,uneori.

  Cert este ca ei simt placere atunci cand ranesc o femeie,la fel ca si criminalii in serie sau ca cei dependenti de droguri,in momentul cand jignesc sau umilesc o femeie li se declanseaza in creier o doza din hormonul fericirii(dopamina),devenind dependenti de acesta senzatie iluzorie de fericire.

  sursa foto:hotnews

  Superioritatea raspunsurilor pe care le dau femeilor,invidia si limbajul urat adresat femeilor in pozitii superioare lor sau in locuri de munca neasteptat a fi ocupate de femei,agresivitatea fizica mascata de locuri aglomerate(transport in comun,petreceri,adunari),privirea plina de ura,nelinistea corporala,nevoia de a de agita sau gesticula si vorbitul cu privirea si capul intr-o parte,denota o stare de nervozitate cumplita,o ura si un dispret inimaginabil fata de femei.

  Acesti barbati trebuie sa fie ocoliti,iar atunci cand nu este posibil trebuie expusi public,stigmatizati pentru a le domoli setea de a arata cat de superiori sunt ei.

  sursa foto:diane

  spot_img