26.1 C
Bacău
duminică, mai 26, 2024
More
  StiriDisneyland este acuzat pentru multele taxe aplicate clientilor

  Ultimele articole

  Disneyland este acuzat pentru multele taxe aplicate clientilor

  Ideea construirii unui parc tematic i-a venit lui Walt Disney cand mergea cu fetele sale la un parc din apropierea casei si el impreuna cu ceilalti parinti statea pe banci uitandu-se la distractia celor mici.

  La inceput a crezut ca 8 acri de teren i-ar fi suficienti,apoi a realizat ca ii trebuie 100 de acri,in final achizitionand o livada de 160 de acri(1 acru=4000 m patrati).Pentru ca nu dispunea de fonduri a cautat investitori,dar acestia nu au crezut in visul lui,asa ca a produs o emisiune pt televiziunea ABC,in schimbul finantarii.

  Pe21 iulie 1945,in Anaheim,California,a inceput constructia taramului magic,intr-un an fiind finalizat,costurile totale ridicandu-se la 17 milioane de lei.

  In ziua inaugurari foarte multe lucruri au mers prost:din cei 22.000 de vizitatori majoritatea aveau bilete false,fantanile nu mergeau,un val de caldura se abatuse asupra Californiei astfel ca asfaltul se topea.O luna mai tarziu toate aceste incoveniente au fost remediate,astfel Frontierland, Fantasyland și Tomorrowland au fost din nou deschise publicului,cu un bilet de intrare de 1 USD.

  Parcul tematic Disneyland se confrunta cu niste acuzatii din partea unui om de afaceri,lucru fara precedent in industrie.Acesta sustine ca prin nenumaratele mici taxe aplicate in diferite parti ale parcului,in afara biletului de intrare al carui pret a crescut,afacerea va indeparta clientii din ce in ce mai mult.Practic,spune acesta este vorba ”de a stoarce banut cu banut buzunarele clientilor”fara ca acestia sa realizeze la final ca au depasit cu mult pret de intrare.

  Se pare ca preturile au crescut cu 40% fata de 2019,adaugand 0,5% profit la profitul de 900 de milioane al Disneyland.

  Purtatorul de cuvant al parcului a sustinut preturile vor scadea in urmatoarea perioada,fara sa precizeze cu cat si cand.

  Activistul si investitorul Peltz care face aceste acuzatii,spune deasemenea ca salariile angajatilor din Disneyland sunt foarte mici si ca acestea ar trebui sa creasca.De asemenea condamna decizia Disney de a activa si in streaming,dovedindu-se o investitie pe pierdere.

  sursa foto:eferrit

  spot_img