15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  StiriCum și-au folosit Bill Gates și partenerii influența pentru a controla răspunsul global la...

  Ultimele articole

  Cum și-au folosit Bill Gates și partenerii influența pentru a controla răspunsul global la Covid

  Când a lovit Covid-19, guvernele din întreaga lume au fost surprinse cu nerăbdare.

  Din America până în Europa și până în Asia, ei au minimizat amenințarea și au închis granițele într-o încercare nefastă de a înăbuși răspândirea virusului care a cuprins în curând lumea. Privind în interior, patru ONG-uri globale de sănătate au început să planifice o viață sau moarte. lupta împotriva unui virus care nu cunoaște granițe.

  Ceea ce a urmat a fost o schimbare constantă și aproape de neoprit a puterii de la guvernele depășite la grupuri de ONG-uri, potrivit unei investigații de șapte luni a jurnaliștilor POLITICO din SUA și Europa și a ziarului german WELT. Înarmate cu expertiză, susținute de cele mai înalte niveluri ale actorilor occidentali și împuternicite de relațiile stabilite cu companiile farmaceutice, cele patru organizații și-au asumat un rol jucat adesea de guverne, dar nu a existat nicio

  guvernamentală. Pe măsură ce țările au dezbătut severitatea pandemiei, grupul a identificat potențiali producători de vaccinuri și a vizat investiții în testare, tratamente și dezvoltare de vaccinuri. Și, deși și-au folosit influența la Organizația Mondială a Sănătății pentru a ajuta la crearea unui plan ambițios de distribuție globală pentru a răspândi aceste instrumente Covid în țările care au nevoie, în cele din urmă nu își vor îndeplini promisiunea.

  Patru organizații au lucrat împreună în trecut, dintre care trei au o istorie comună. Cea mai mare și mai puternică a fost Fundația Bill & Melinda Gates, una dintre cele mai mari organizații de caritate din lume. Apoi este Gavi, organizația globală de imunizare care l-a ajutat pe Gates să vaccineze oamenii din țările cu venituri mici și fundația britanică de cercetare de un miliard de dolari care a colaborat anterior cu Fundația Gates. A existat o încredere binevenită. În cele din urmă, a existat Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei (CEPI). Acesta este grupul internațional de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor pe care Gates și Wellcome l-au ajutat să îl înființeze în 2017.

  spot_img