15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  StiriAMERICA-ALEGERI-SOARTA LUMII

  Ultimele articole

  AMERICA-ALEGERI-SOARTA LUMII

  Republicanii si democratii se lupta pentru Congres,iar Joe Biden pentru realegerea sa ca presedinte.Se pare ca republicanii sunt ingrijorati,deoarece pierd teren la alegeri si astfel apeleaza la fostii presedinti Obama si Clinton.

  Republicanii sunt ingrijorati deoarece Trump sustine la alegeri locale anumiti candidatii,care la alegerile generale s-ar putea sa nu castige.

  Cert este ca Trump a sustinut-o pe Leora Levy si Dan Cox in Maryland si Connecticut,care au castigat detasat.

  Pana acum s-au cheltuit aproximatix 8,6 miliarde de dolari pentru publicitatile acestei campanii.

  In Camera reprezentantilor conduc republicanii.Din Georgia,Arizona si Nevada rezultatele nu au venit,deci dupa ce vor fi numarate voturile din aceste state se va sti cine detine controlul Senatului.

  Miza acestor alegeri la jumatatea mandatului este urmatoarea:36 din 50 de state își vor alege guvernatorii,iar faptul ca nu se schimba presedintele este irelevant,in contextul in care deciziile de la Casa Alba se iau in Senat. De asemenea, în fața alegătorilor vor ajunge teme precum accesul la avort, dreptul la arme și drepturile alegătorilor.

  Republicanii au promis și o serie de anchete parlamentare împotriva președintelui Joe Biden, a lui Anthony Fauci, a ministrului justiţiei, Merrick Garland, și anihilarea activităţii comisiei care investighează asaltul dat de susținătorii lui Donald Trump asupra Capitoliului în decembrie 2020 pentru a împiedica validarea lui Biden la Casa Albă,deci pentru Donald Trump este in joc chiar libertatea lui.

  La discursul din Maryland Joe Biden s-a laudat cu programul sau de vaccinare anti Covid-19.

  Elon Musk-cel mai bogat om de pe planeta,sustine organizarea Congresului din republicani in majoritate,motivand ca la Casa Alba se afla democratii si astfel se creeaza un echilibru al puterii.

  Alegerile de la jumatatea mandatului oricarui presedinte american vin fie ca o sustinere a acestuia,fie ca o pedeapsa pentru modul in care este condusa tara.

  sursa foto:europa fm
  spot_img