15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  CercetareMORMANTUL EVEI

  Ultimele articole

  MORMANTUL EVEI

  Desi Biblia nu face mentiuni cu ceea ce s-a intamplat cu trupurile lui Adam si Eva,exista cercetatori si credinciosi care cred ca Adam si Eva au trait separati,iar mormantul Evei s-ar afla în Arabia Saudita .Este considerat de unii musulmani a fi locul de înmormântare al Jeddah,adica bunica tuturor oamenilor .Printul Faisal , Vicerege al Hejaz, a distrus-o în 1928,el fiind un mare adversar al Israelului. În 1975, situl a fost, de asemenea, sigilat cu beton de către autoritățile religioase, care dezaprobă pelerinii care se roagă la morminte.

  Profetul Muhammad,care a murit in anul 623,a fost primul care a mentionat mormantul Evei.

  Deasemenea Ibn Jubayr,un geograf nascut in Valencia,mentioneaza legenda mormantului Evei in secol 12.

  Se spune ca Dumnezeu i-a spus lui Adam sa mearga la Mecca sa se caiasca si apoi o va trimite la el pe Eva,astfel a ajuns ca aceasta sa fie inmormantata acolo.

  Se banuieste ca femeia care se afla in mormantul de 8 metri,ar masura 2,5 metri inaltime,dar cum este interzisa orice cercetare,acest fapt nu poate fi confirmat.

  Cert este ca pe poarta verde de la intrarea celui mai vechi cimitir din cartierul Al Balad,se afla o placuta pe care scrie :”Mama noastra Eva”.

  In acest caz cercetarea stiintifica este stric interzisa,deoarece credinta musulmana interzice inchinarea la morminte si astfel de 80 de ani incoace turismul peregrinilor la mormant este descurajat.

  sursa foto:encyclopedia

  spot_img