6 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  StiriTWITTER SI ELON MUSK

  Ultimele articole

  TWITTER SI ELON MUSK

  Este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere) numite „tweets”.

  Twitter inseamna palavrageala,ciripit.

  Contul lui Kanye West a fost suspendat deoarece instiga la violenta,deoarece intr-o imagine cu steaua de Craciun a pus o zvastica,dupa ce mai multi colaboratori de ai sai au spus ca acesta este fascinat de Adolf Hitler si chiar ar fi vrut sa isi numeasca un album cu numele acestuia.

  Twitter a pornit în urma unei idei pe care a avut-o co fondatorul Jack Dorsey în 2006. Inițial, el și-a imaginat Twitter ca fiind o platformă de comunicare bazată pe SMS-uri. Grupuri de prieteni ar fi putut comunica prin tab-uri ceea ce făceau, pe baza actualizărilor status-urilor lor. Asemenea mesajelor, dar nu chiar așa.

  În timpul unei sesiuni de brainstorming la compania de podcasting Odeo, Dorsey i-a propus această platformă bazată pe SMS lui Evan Williams, cofondatorul Odeo. Evan și asociatul său, Biz Stone, i-au oferit lui Jack avantajul de a petrece mai mult timp în acest proiect și de a-l dezvolta în viitor.

  Twitter este cea mai fiabilă sabie cu două tăișuri din lumea social media. Într-un minut, tuitezi un cont meme amuzant și te bucuri de o discuție sănătoasă despre actuala ta soluție TV. În minutul următor, vei fi îngropat de o campanie de hărțuire sau îți vei găsi locul de muncă în pericol din cauza a ceva stupid (sau chiar inofensiv)de exemplu ca ai trimis un tweet în 2011.

  Musk a promis mai multă transparență în privința algoritmilor Twitter, pentru a spori încrederea utilizatorilor. Musk este, la rândul său, un utilizator frecvent al Twitter, are aproape 85 de milioane de următori şi și-a folosit contul pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

  Intre timp,de cand a preluat Twitter,Elon Musk,cel mai bogat om de pe planeta,a anuntat un program draconic de munca,astfel ca multi dintre angajati,chiar si din conducere,si-au dat demisia.

  Luni,cand angajatii s-au prezentat la munca,au gasit la fiecare etaj paturi amenajate cu noptiere si lampi.Un cos de gunoi avea resturi menajere semn ca si cei care le-au montat in weekend au dormit acolo.Acesta a fost semnalul clar ca se va munci pana noaptea tarziu.

  Istoric Elon Musk

  Impreuna cu fratele sau a infiintat o companie cu informatii despre trafic si transport,pe care le vindea ziarului New Yok Time,apoi a vandut-o castigand suma de 22 de milioane de dolari.

  Cu 10 milioane infiinteaza site-ul de banking online intitulat X.com care fuzioneaza vcu Confinity formand PayPal,care este scoasa la vanzare în anul 2002 pentru suma de 1,5 miliarde de dolari, iar Musk, în calitate de finanţator principal, câştigă 165 de milioane de dolari.

  Cu 100 de milioane din vânzarea PayPal, inginerul pune bazele companiei Space Exploration Technologies sau SpaceX. Ţinta acestuia este de a face călătoritul în spaţiu mai ieftin de 10 ori, totodată cu visul său suprem de a face posibilă colonizarea planetei Marte.

  In anul 2004 investeste in Tesla 6,5 milioane de dolari.

  In anul 2008 este aproape de faliment,dar il salveaza faptul ca NASA semneaza cu Tesla un contract in valoare de 1,5 miliarde de dolari.Până la sfârşitul anului 2015, SpaceX efectuează peste 24 de transporturi de suplimente către Staţia Spaţială Internaţională, spărgând nenumărate recorduri pe parcurs.

   Sud Africanul întâmpină probleme în anul 2018, când acesta decide să facă parte din consiliul personal de business al preşedintelui american Donald Trump, decizie puternic criticată de opinia publică. Acesta părăseşte consiliul după ce Trump scoate America din Acordul de la Paris legat de încălzirea globală. 

  In anul 2020 in urma unui nou acord semnat cu NASA,Elon Musk este declarat cel mai bogat om de pe planeta.

  Neuralink este un alt proiect al sau,care incearca să implanteze in creier un dispozitiv capabil sa comunice prin gandire cu computerele.

  Este un copil din parinti divortati,a suferit bullying la scoala,are licenta in fizica si economie,obtinute la Universitatea Pennsylvania.

  A citit foarte mult in copilarie,deoarece nu impartasea cu colegii sai nevoia de activitate si sport.

  Calculatoarele au devenit al doilea hobby al lui Musk. Cu greu confruntat cu acest miracol al tehnologiei, și-a implorat tatăl său primul computer – Commodore VIC-20, un model popular la începutul anilor ’80, cu până la cinci kiloocteți de memorie. Musk a învățat singur programarea și, la vârsta de doisprezece ani, a scris jocul video Blastar, pe care l-a vândut unei reviste locale cu cinci sute de dolari.

  In tinerete a avut mai multe job-uri printre care si aceea de curatator de cazane si tuneluri a unei fabrici de cherestea,unde doar el si alti 2 barbati au ramas angajati,ceilalti dandu-si demisia din cauza pericolului.

  sursa foto:impact.ro

  spot_img