5.5 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  ISTORIETotul despre Thassos

  Ultimele articole

  Totul despre Thassos

  Insula greceasca Thassos se afla in Marea Egee,aproape de Macedonia,cu o lungime de 22 si o latime de 26 de km.

  sursa foto:travel planner

  Thassos este o insula muntoasa . Cel mai inalt punct al insulei este varful Ipsarion , care se ridica pana la 1127 m desupra nivelului marii.Spre deosebire de celelalte insule,aici nu bate vantul prea tare.

  Limenas este capitala insulei.

  A fost colonizata de fenicieni,a facut parte din Imperiul Bizantin si din Imperiul Otoman,fiind daruita sultanului Egiptului in 1821.In 1908 face iarsi parte din Turcia.In 1912 devine parte a Greciei.

  In mitologie se spune ca Europa(fiica lui Zeus)a fost rapita,iar Zeus a trimis pe fii sai sa o caute,astfel unul dintre fii lui,pe nume Thassos se indragosteste de clima si resurse si nu mai pleaca.

  Ce poti vizita?

  1)Satul Potamia,unde se afla un muzeu al sculptorului.

  2)Varful Ypsarion-1200 m

  sursa foto:chitara calatoare

  3)In satul Panagia,se afla muzeul fabricii uleiului de masline

  sursa foto:trecator

  4)Satul Aliki-aici se afla unul din cele mai importante artefacte ale religiei:pironul care a strapuns mana lui Isus la crucificare

  sursa foto:am fost acolo

  5)Giola aproape de centrul statiunii Astris-cu 20 metri lungime si 15 metri latime si 3-4 metri adancime,este o piscina naturala formata prin prabusirea tavanului unei grote de la malul marii. Legenda spune ca aici ademeneau sirenele pe marinari sau ca Zeus a facut acest loc de scaldat pentru Afrodita,pentru a o urmari.