6 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  AnimaleGIRAFA-UN ANIMAL UIMITOR

  Ultimele articole

  GIRAFA-UN ANIMAL UIMITOR

  Girafa este un mamifer erbivor cu gatul lung,blana frumoasa,lucioasa,cu pete mari maronii,care isi schimba aspectul odata cu inaintarea in varsta,numai gatul acesteia poate atinge si 2 metri.

  Limba girafei are peste jumatate de metru,iar inima cantareste aproximativ 11 kg.

  Genele ei sunt cele mai lungi si dese si o protejeaza de praf.Cornitele acestora acoperite cu piele si blanita,ajuta la reglarea temperaturii corpului,cele ale femelei au par in varf,iar cele ale masculului au ramificatii.

  Girafele trăiesc în savanele din Africa. Creaturile înalte sunt originare din Kenya, Camerun, Ciad, Niger, Uganda, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Angola și Africa de Sud, conform Atlasului Mondial. Le plac pădurile semiaride, deschise, care au copaci împrăștiați și tufișuri, făcând ca savanele să fie perfecte pentru aceste animale.

  Traiesc intre 20 si 25 de ani.Se lupta cu gatul si se apara cu copitele.Dat fiind ca sunt rumegatoare au 4 stomace,in loc de unul.

  In prezent mai exista aproximativ 80.000 de girafe in lume.

  In momentul in care o girafa se simte batrana, ea va merge sa locuiasca singura si sa isi duca sfarsitul vietii in tihna. Pana atunci insa girafele prefera sa stea in grupuri foarte mari de peste 30 de exemplare.

  sursa foto:goki


  spot_img