15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  StiriIubirea-cel mai frumos si controversat sentiment

  Ultimele articole

  Iubirea-cel mai frumos si controversat sentiment

  Conform dictionarului iubirea este sentimentul de dragoste fata de o alta persoana,sentiment complex de atasament fata de o persoana.

  Iubirea genereaza doua sentimente foarte opuse:fericire si tristete.

  sursa foto:kudica

  Primele caramizi ale iubirii se cladesc in copilarie,in cadrul familiei,cand invatam cum sa fim iubiti si cum sa iubim,cum ne simtim cand ni se acorda atentie si cum este sa acordam atentie celor din jur.

  In principiou iubirea se bazeaza pe sentimentul reciprocitatii: daruiesc,simt,acord si astept acelas lucru in schimb.

   Nu este suficient să vorbim frumos în numele iubirii, e de datoria noastră să trăim în așa fel încât, indiferent de ce am face, să ne rămână suficient timp pentru persoana iubită și pentru relația care ne leagă de aceasta.

  sursa foto:postmodern

  Conform psihologilor iubirea un sentiment de siguranta,fericire,caldura,puterea de a face orice,admiratie,respect,nevoia de a proteja si de a face fericit pe celalat.

  Dragoste exista nu doar intre doua persoane adulte,ci si intre un om si un animal si dragostea fata de Dumnezeu,dragostea de tara.Se spune ca cea mai mare dragoste,care poate muta muntii,poate ierta la nesfarsit si poate acoperi multe greseli este cea a unei mame fata de copil.Aceasta dragoste nu are egal in lume.

  Enciclopedia online definește dragostea ca fiind o gamă de stări mentale și emoționale puternice și pozitive, de la cea mai sublimă virtute sau obicei bun la cea mai adâncă afecțiune interpersonală și până la cea mai simplă plăcere.

  Iubirea merge mana in mana cu increderea in celalalt.Incredera ca atunci cand vei gresi,vei fi indreptat cu blandete,ghidat,ca atunci cand esti bolnav esti ingrijit cu atentie.

  Pentru a gasi dragostea adevarata nu sunt necesare cautari,ci mai degraba sa se dea jos scuturile,barierele si limitarile ce si le pune omul.

  Iubire da energie omului,il scoate din apatie,monotonie si tristete.Ii da aripi.Iubirea determina necesitatea de a impartati visele,planurile si aspiratiile cu celalalt si de a lupta impreuna pentru a le indeplini.

  Dorinta de petrece cat mai mult timp cu persoana iubita si dorinta de a pune binele celuilat inaintea ta sunt indicatorii cei mai importanti ca iubesti.

  sursa foto:mesajefrumoase

  spot_img