15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  CercetareMAINI BIONICE/PROTEZE MAINI

  Ultimele articole

  MAINI BIONICE/PROTEZE MAINI

  De la timpurile in care proteza era fixa si nefunctionala,tehnologia a facut progrese uriase.

  Cercetătorii ne aduc cu un pas mai aproape de viitor și, implicit, de îmbunătățirea calității vieții oamenilor, după ce au testat cu succes o MANA BIONICA portabilă.

  PROTEZA LIVINGSKIN

  CARACTERISTICI
  Protezele estetice LIVINGSKIN – sunt proteze “high-definition” din silicon, create pentru a semăna cu pielea omului, mimând cele trei straturi dermice naturale ale pielii umane.
  Ca si protezele de deget, protezele estetice de mână sunt, de obicei, fixate prin suspensie mecanică peste încheietură. Mâinile sunt personalizate manual pentru a se asigura cea mai înaltă calitate. Armături reglabile pot fi montate în degetele protezate, astfel încât acestea se pot flexa în poziţia dorită, obţinându-se o maximizare a funcţilor pasivă şi activă.

  O femeie care și-a pierdut brațul în urmă cu 20 de ani a primit prima mână bionică portabilă, care, printr-o serie de electrozi mici și senzori sofisticați, și-a restabilit simțul atingerii. Tehnologia unește mâna bionică portabilă cu un calculator, care traduce informațiile ce vin de la degetele artificiale, într-o limbă pe care creierul o poate înțelege, apoi o trimite spre corp prin electrozi.

  Unele manusi bionice sunt atat de functinale incat pot desface si dozele de suc.Dat fiind ca mainile bionice sunt neaspectuoase s-a inventat o manusa care imita foarte mult pielea umana.

  Omul care necesita o proteza,trebuie sa fie invatat sa foloseasca aceste maini cu ajutorul unui simulator pe calculator.

  Preturile din Romania variaza intre 12.000 si 40.000 de euro.

  sursa foto:ziare
  spot_img