6 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  AnatomieEFECTELE MAI PUTIN STIUTE ALE SUPRADOZEI DE CALCIU

  Ultimele articole

  EFECTELE MAI PUTIN STIUTE ALE SUPRADOZEI DE CALCIU

  Calciul este un mineral esential pentru oasele organismului. De aceea, este foarte important sa va asigurati ca obtineti un aport adecvat de calciu din dieta si suplimente alimentare.

  Calciul este cel mai abundent mineral care se gaseste in corp. De asemenea, calciul este si un nutrient esential pentru mentinerea sanatatii optime, la orice varsta. Oasele noastre contin 99,5% din cantitatea totala de calciu din organism. Aportul zilnic de calciu difera in functie de varsta, sex, starea de sanatate.

  Calciul este important pentru ca aproape fiecare celula a corpului nostru utilizeaza il utilizeaza pentru a functiona normal, indiferent ca este vorba despre sistemul nervos, sistemul muscular, sistemul osos, inima, sau restul organelor interne.

  După ce o mamă a mers la consult cu copilul ei, medicul pediatru s-a temut că băiatul de doi ani ar putea suferi de leucemie. Vinovatul, însă, nu era cancerul de sânge, ci laptele de vacă,pe care acesta il consuma in fiecare zi,cate 1 litru.

  Copilul era mereu morocanos,facea crize de nervi si era mereu obosit.

  La analizele de sange a reiesit ca nivelul de hemoglobina din sange era de aproximatix 5,desi pt varsta lui ar fi trebuit sa fie de 10-11.

  O persoană anemică poate apărea adesea palidă și slăbită, poate simți că nu mai poate respira sau că leșină, sau o resimțire a bătăilor inimii în tot organismul.

  Modurile prin care se manifesta lipsa de fier sunt dificultatile de concentrare, ameteala, starile de nervozitate excesiva si dificultatea respiratorie.

  In urma anamnezei a reiesit ca nu era vorba de leucemie,ci de un aport prea mare de calciu,care poate suprima absortia fierului in sange.

  Dat fiind ca baietelului ii aparuse si un suflu cardiac s-a hotarat necesara transfuzia de sange in doua etape,acesta revenindu-si complet.

  sursa foto:catena

  spot_img