2.8 C
Bacău
marți, decembrie 3, 2024
More
    AnatomieCreierul-curiozitati

    Ultimele articole

    Creierul-curiozitati

    Creierul este cel mai complex și mai imprevizibil organ din corpul uman. Astăzi, multe secrete sunt încă ascunse pentru oamenii de știință. Descoperiți 20 de fapte surprinzătoare despre creierul uman!

    Emisfera dreaptă a creierului nostru gestionează abilitățile motorii din partea stângă a corpului, în timp ce emisfera stângă controlează și gestionează partea dreaptă.

    Cu 170 de miliarde de celule care conțin 90 de miliarde de neuroni, fiecare capabil să formeze până la 60.000 de sinapse, este cea mai complexă mașină din univers. Fascinant, nu-i așa? Greutatea medie a unui adult este de 1,4 kg, iar creierul reprezintă aproximativ 2% din total.

    În unele cazuri, impulsurile nervoase se răspândesc la viteze de 1 până la 100 de metri pe secundă. Asta înseamnă o viteză maximă de 360 ​​km/h.

    sursa foto:dozadesanatate.ro

    În medie, creierul femeilor este cu 100 de grame mai ușor decât al bărbaților, iar performanța cognitivă nu este afectată. Creierul lui Einstein era relativ mic.
    Pentru că contează calitatea, nu cantitatea!

    Creierul are o capacitate de memorie limitată și trebuie să uite în mod regulat anumite lucruri pentru a face loc unor noi amintiri.

    Cititul cu voce tare și vorbirea mult contribuie la dezvoltarea creierului copilului. (Și la adulți, de ce?)

    Muzica poate schimba viteza ritmurilor creierului care afectează, printre altele, starea de spirit și productivitatea.

    Privarea creierului de oxigen timp de 5-10 minute poate deteriora permanent creierul.

    Se formează noi conexiuni neuronale de fiecare dată când rezolvați o problemă sau stocați o nouă memorie.

    Când este treaz, creierul uman produce aproximativ 25 de wați. Aceasta este suficientă putere pentru a alimenta un bec mic.

    Studiile au arătat că chiar și o cantitate mică de putere dată unei persoane schimbă modul în care funcționează creierul și reduce empatia. Creierul nostru este format din 60% grăsime și este cel mai gras organ din organism.

    În timpul orgasmului, creierul eliberează cantități mari de dopamină, așa că dacă treci de o scanare a creierului, vei arăta ca cineva care ia heroină.

    Mirosul de ciocolată sporește anumite activități ale undelor cerebrale și induce o senzație de relaxare.

    Alcoolul nu uită nimic. Celebrul „pane de curent” este cauzat atunci când creierul este temporar incapabil să facă noi conexiuni.

    Peste 100.000 de reacții chimice au loc în creierul nostru in fiecare secunda

    spot_img