22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  StiriSecretele fotbalului

  Ultimele articole

  Secretele fotbalului

  VAR-ul sau asistenta video in arbitrajul fotbalului a fost reglementata prima data de  Legile Jocului de către International Football Association Board (IFAB) în 2018.

  Care sunt pasii de urmat in cazul in care este necesara consultarea VAR:

  Arbitrul central informează arbitrul VAR sau arbitrul VAR îi recomandă ”centralului” analizarea incidentului/deciziei luate inițial.

  Arbitrul VAR informeaza aribitrul central de ceea ce ce a constatat prin casti.

  Arbitrul central poate accepta decizia arbitrului VAR sau poate hotara sa revada si el faza.

  Pentru a „antrena” arbitrii VAR,se face un instructaj despre analiza video,li se dau faze simple pentru a deprinde sesizarea ambiguitatilor,testarea arbitrilor prin vizionarea de diferite situatii de joc.

  În ultimul an, mai mulţi fotbalişti importanţi ai Europei, ca Ramires, Alex Teixeira, Demba Ba sau Graziano Pelle au ales drumul Asiei.

  Insă chinezii nu se mulţumesc să aducă vedete în campionatul lor, ci incearcă să cucerească pas cu pas fotbalul european, preponderent cel englez. Recent, clubul englez de tradiţie Wolverhampton a fost cumpărat de un fond de investiţii chinez, Fosun International, după ce alt club important, Aston Villa, a fost achiziţionat de asiatici. Se pare că planul guvernului chinez este acela de a face din China o forţă la nivel de naţională, până în anul 2050.

  Cel mai cunoscut si iubit fotbalist al tuturor timpurilor a fost Diego Armando Maradona.Pe 19 aprilie 1989, în timpul încălzirii de la Munchen, înainte de semifinalele Cupei UEFA dintre Bayern Munchen și Napoli, celebrul fotbalist Diego Maradona a combinat dansul cu antrenamentul în ritmul melodiei „Live Is Life”, în timp ce aceasta era auzită pe difuzoarele stadionului.

  Jucatorii de talie mondiala pot schimba chiar si stilul de viata al oamenilor,spre exemplu celebrul fotbalist Ronaldo în timpul unei conferinţe de presă, desfăşurate la Budapesta, înaintea meciului naționalei Portugaliei împotriva Ungariei? A mutat sticlele de Coca-Cola care erau în faţa sa, punându-le deoparte şi a luat imediat o sticlă de apă, spunând către camerele de luat vederi „Agua!” (apă), sugerând că oamenii ar trebui să bea apă.

  Pentru fotbalisti, controlul mingii este extrem de important, caci duce la sanse de gol si reusite in cadrul meciurilor,astfel ca driblingul,jonglarea,sutarea curbata,preluarea mingii,loviturile la tinta si echilibrul sunt cele mai importante secrete de stapanit.

  sursa foto:mediafax

  spot_img