22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  Minti criminaleGrigore Uruc-un criminal in serie

  Ultimele articole

  Grigore Uruc-un criminal in serie

  Grigore Uruc a fost un ucigas de copii.Actiona pe raza orasului Buzau,ucigand doar de Anul Nou.

  Primul copil ucis a fost o fetita de 14 ani,copil al strazii,cu numeroase lovituri de cutit,gasita in preajma unei centrale termice de cartier,in anul 1985.

  In 1986 tot de Anul Nou,a fost gasit cadavrul unui baietel si el copil al strazii,in varsta de 13 ani,in apriepierea unei scoli din Buzau.Cadavrul a fost sfasiat de caini,dar in urma necrosiei s-a constatat ca fusese omorat tot cu numeroase lovituri de cutit.

  Era clar vorba de un criminal ce ucidea din placere si dupa un anumit tipar.

  Insusi Nicolae Ceausescu a dat ordin intregii structuri de stat sa fie gasit criminalul.Toata militia de la acea vreme era inebunita sa il gaseasca.

  In 1987,Cosmin Gruiu,alt copil al strazii,a fost ucis cu 24 de lovituri de cutit,lucru ce arata despre criminal o furie cumplita.

  S-au facut eforturi considerabile,cercetari,interogatorii,cautari,perchezitii,fara nici un rezultat,ajungandu-se la concluzia ca ucigasul nu era rezident al orasului Buzau,ci venea doar o data pe an pt a ucide.

  Astfel ca in preajma Anului Nou,in 1988 s-au organizat actiuni de filare la fiecare punct de intrare al orasului,identificandu-se un anume Grigore Uruc un taran analfabet din comuna Tintasi,judetul Buzau.Din pacate arestarea a avut loc dupa ce acesta a mai ucis o fetita de 13 ani cu multiple lovituri de cutit.

  A fost judecat si condamnat la moarte pe 11 iunie 1988,fiind penultima condamnare la moarte din Romania.

  Grigore Uruc face parte din topul 10 ai celor mai sadici criminali ai Romaniei.

  sursa foto:buzoianul

  spot_img