9.4 C
Bacău
luni, aprilie 29, 2024
More
    StiriFaimosul rege al fotbalului brazilian a decedat,Pelé.

    Ultimele articole

    Faimosul rege al fotbalului brazilian a decedat,Pelé.

    „Regele”, de trei ori campion mondial și considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a murit joi, la Sao Paulo, la vârsta de 82 de ani.

    Pe tot parcursul nopții, chipul lui Pele a împodobit clădiri din toată țara sud-americană și monumente au fost aprinse în memoria lui. Fanii au ieșit în stradă purtând emblematicul său tricou cu numărul 10.

    Guvernul brazilian a declarat trei zile de doliu la nivel național.

    Vineri, Pele a făcut primele pagini ale ziarelor braziliene. Unul dintre ei a citit: „Dacă Pele poate muri, Pele este mort”, pentru că el este regele etern pentru brazilieni.

    Ultima dată când a fost declarată stare de doliu a fost moartea reginei Elisabeta a II-a. Au existat multe asemănări între Pele și regalitate. Era cel mai apropiat om de Brazilia.

    Suporterii s-au adunat în fața Spitalului Albert Einstein din Sao Paulo încă din după-amiază, înainte de a afla vestea morții lui Pele.

    Pele este supus unui tratament pentru cancerul de colon din 2021. Știind că starea lui se înrăutățește, brazilianul s-a gândit săptămâni întregi la viața și moștenirea lui.

    Mulți sunt uşuraţi că suferinţa lui s-a terminat, dar a fost un sportiv legendar care va fi dor de el.

    Spitalul a publicat o declarație prin care confirmă decesul său din cauza insuficienței multiple de organe legate de cancerul său.

    Cu toate acestea, având în vedere poziția sa, el a adăugat că spitalul împărtășește durerea familiei și a lumii pentru pierderea „iubitului nostru rege al fotbalului”.

    jucător care a unit națiunea
    Stând în fața clădirii Fiesp din Sao Paulo, care este decorată cu tributuri colorate, bărbatul și-a exprimat sentimentele pentru Pele. „Cuvintele nu pot descrie prin ce trecem în acest moment, pierderea”, a declarat Huidithrei Guimaraes pentru Reuters.

    La Muzeul Fotbalului din Sao Paulo, o expoziție de promovare a iubitului rege al Braziliei arată tricoul de fotbal pe care l-a purtat în 1970, când a marcat primul său gol împotriva Italiei, iar Brazilia a învins Italia a avut loc peste noapte. A fost al treilea sau titlu de Cupă Mondială și i-a consolidat statutul de legendă a fotbalului.

    Romulo Resende Diaz, care a venit să vadă expoziția împreună cu soția și cei trei copii, a declarat: „Pentru noi, este un simbol al țării și vrem să ne ducem țara în toate colțurile lumii. A devenit o emblema internationala”, a spus el.

    „Brazilia poate să nu aibă o monarhie, dar fotbalul are un rege”.

    spot_img
    73,433FaniÎmi place
    127CititoriConectați-vă
    239CititoriConectați-vă
    spot_img

    Nu ratati

    Abonează-te la newsletter

    Fii la curent cu tot ce e nou. Abonează-te la newsletterul nostru.