15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  ModaRochiile egiptene revin in trend-scurt istoric

  Ultimele articole

  Rochiile egiptene revin in trend-scurt istoric

  La fel ca si astazi,materialul,textura,culoarea si calitatea confectionarii hainelor,reprezentau statutul social al posesorului.

  In stadiile initiale,dand dovada de o deosebita ingeniozitate egiptenii prelucrau vestmintele din piei de animale sau fibra vegetala.

  Decolteul in forma de v,plicuri marunte,forma manecii,la una dintre cele mai vechi bluze din lume(5000 de ani) rivalizeaza si astazi cu modelele unor mari case de moda.

  Tunicile,adica un fel de rochie lunga si dreapta erau la fel pt barbati si femei ca forma,diferentiindu-se doar prin lungime,barbatii purtand tunica pana la genunchi,iar femeile pana la glezne.

  Egiptenii confectionau manusi cu captuseala,palarii,esarfe,curele etc.Majoritatea populatiei isi confectiona singura acasa tunicile,dar cei mai avuti mergeau la ateliere.Atelierele pt bogati existau in Egiptul antic.

  Ceea ce caracterizeaza cel mai mult moda egiptean,chiar si atunci cand stilurile vestimentare au evoluat prin aplicarea de broderii si margele,este simplitatea.Ei au inteles ca ceea ce este simplu va fi intotdeauna elegant.

  Astazi aceasta mosa potrivita pt sezonul cald revine pe podiumurile internationale,iar in casele de moda se foloseste ca jutor chiar inteligenta AI pentru recreerea cat mai fidela a modelelor din Antichiate.

  sursa foto:joom

  sursa foto:pinterest

  spot_img