Hribul regal-tuburile sporifere nu se albastresc sau se albastresc usor`,iar palaria este rozalie,spre batranete decolorandu-se.Comestibil
Diferenta intre el si hribul lupului,o reprezinta piciorul,care la hribul regal este galbena,iar la hribul lupului este rosiatica

sursa foto:stiri din Hunedoara
Hribul caramiziu(neoboletus luridiformis
Comestibil-necesita preparare termica timp de 20 de minute.
Are palaria cu un diametru de 5-25 cm,la inceput sferica,apoi convexa,dupa care se aplatizeaza usor.Culoarea poate fi brun-deschisa sau brun-inchisa,in stare umeda fiind putin aderenta.
Sub palarie tuburile sporifere sunt dense ca la orice hrib,cand sunt tineri au culoarea galbena,dupa care dein verzui,portocalii,rosiatici.La apasare se albastresc puternic.
Este o specie des intalnita,atat in padurile de conifere cat si in cele de foioase,din mai pana in octombrie.
Rudele hribului caramiziu:
Suillellus luridis(hribul vrajitoarei),seamna foarte bine cu hribul tiganesc,care este otravitor,dar se distinge prin mirosul neplacut.
Comestibil

sursa foto:wikipedia

sursa foto:BZI-hribul tiganesc-extrem de toxic
Neoboletus xanthopus-comestibil dupa preparare termica

sursa foto:wildfooduk

sursa fot:research gate
Pitarca rosie-nu se poate cosuma alcool cand se consuma acesta ciuperca.In sectiune se albastreste pe loc,iar peste cateva ore se decoloreaza in gri inchis.
Comestibil

sursa foto:wikipedia
Cyanoboletus pulverulentus
Comestibil

sursa foto:wikipedia
Hribul lupului-otravitor

sursa foto:wikipedia
Hribul galben-necomestibil

Nitarca(Butyriboletus appendiculatus) Comestibil
Sub palarie are o culoare aurie,palaria avnd culoarea bruna,textura catifelata.

sursa foto:sun photo
Fierea padurii(Tylopilus felleus) –Necomestibila
Are o culoare brun deschisa,rara intalnita,cand este apasata sub palarie se inchide la culoare,in sectiune nu se albastreste.Are un gust amar.

surasa foto:ciupercomania
Hribul de fag-comestibil
Unul dintre cei mai recunoscuti si frumosi hribi,datorita palariei brune si sub aceasta avand culoarea verde,cu gust de miez de nuca si miros placut.
Este foarte bun si in stare uscata,deoarece nu este necesara prepararea termica.

sursa foto:monaco nature

