15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  BiologieCELE MAI SCUMPE FLORI DIN LUME

  Ultimele articole

  CELE MAI SCUMPE FLORI DIN LUME

  Orhideea Gold of Kinabalu

  Această orhidee este atât de rară încât există un singur loc pe pământ, Parcul Național Kinabalu din Malaezia. Florile cresc doar în aprilie și mai și chiar și atunci pot dura ani până când plantele se deschid după ce sunt plantate. Petalele sunt verzi cu pete roșii și este o orhidee unică, deosebita de orice altă orhidee de pe pământ. Acest lucru aduce prețul la 6.500 USD/buc.

  SOFRANU

  Se știe că este un condiment folosit în principal pentru colorare. Șofranul este o floare artificială și nu crește în mod natural nicăieri. Petale violete vibrante și stamine portocalii strălucitoare o fac o floare unică și atrăgătoare, adesea vândută în culorile sale strălucitoare. Când vine vorba de a face mirodenii pentru bucătărie, pentru 500 de grame de condimente sunt necesare aproape 80.000 de flori, iar staminele trebuie culese și uscate manual. Floarea se vinde cu aproximativ 12.000 de dolari, ceea ce o face una dintre cele mai scumpe flori din lume.

  Orhideea Shenzhen

  Aceasta este floarea pe care un grup de oameni de știință a cultivat-o pe parcursul a opt ani. Numele vine de la cei care au experimentat și au creat flori. Această orhidee înflorește doar la fiecare 4-5 ani, deși este recunoscută pentru multe lucruri; frumusețea, raritatea, parfumul și istoria modului în care a ajuns acolo, adesea aroma delicată este cea mai căutată. S-a vândut cu 200.000 de dolari. Recordurile arată, de asemenea, că una dintre rarele orhidee s-a vândut la licitație pentru 1,68 milioane de dolari.

  Trandafirul Sweet Juliet

  Renumitul crescător britanic David Austin a petrecut 15 ani să dezvolte și să crească acest soi delicat de trandafiri, investind aproape 16 milioane de dolari. Dar această floare merită investiția și efortul. Florarii vand in întreaga lume, acest trandafir delicat cu culoarea sa caise și aroma delicată și seducătoare cu 25 de dolari bucata.

  Kadapul

  Nu în ultimul rând – floarea Kadapul, o plantă neprețuită în oraș. Înflorește la fiecare 10 ani (dacă ai noroc) și înflorește doar în orele de după miezul nopții, nu întâmplător este supranumită „Regina Nopții” și până la răsărit, din această floare nu a mai rămas nimic. În plus, frunzele cad la prima atingere, ceea ce face aproape imposibilă transportarea lor în altă parte.

  sursa foto:eu stiu

  spot_img