22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  UncategorizedLimba romana-izvor nesecat de expresii amuzante

  Ultimele articole

  Limba romana-izvor nesecat de expresii amuzante

  Desi suntem foarte obisnuiti cu multe din zicalele sau expresiile romanesti,tot ne amuzam sau le vedem cu alti ochi atunci cand cineva le spune cu accentul acela americanesc sau cand vedem nedumerirea din ochii copiilor.

  Cu adevarat limba romana este demna de un stand up comedy doar prin enumerarea continua a unor expresii.

  Pentru ca romanul nu este rezervat,nuuu el tace ca porcu’ n papusoi si cand se satura el nu renunta ci isi baga picioarele de ciuda ca si-a luat teapa de la o sugativa cu mintea creata.

  Elevii care nu invata,nu simt frica,ci stau cu morcovul in fund din cauza profului dus cu pluta,pe care daca il scoti din pepeni,nu il mai aburesti.Isi va da seama ca esti tufa de Venetia si ai trecut prin scoala ca gasca prin apa.

  Noi romanii nu scuturam covoare ci le batem,dar nu batem in retragere nici cand murdaria persista,caci daca ne bate gandul sa renuntam stim ca cineva vigilent,de la o fereastra a blocului,te va bate la cap toata ziua despre cum nu ai facut treaba buna si iti va da sa mananci numai fasole batuta pret de o saptamana si degeaba ai sa bati tu saua sa priceapa iapa ca te-ai saturat de aceeasi mancare.

  Romanul stie ca vecinul este sugativa si se uita ca vitelul la poarta noua cand vede masina ta beton si se imbata cu apa rece ca isi va lua si el intr-o zi,desi freaca menta cat e ziua de lunga.

  spot_img