22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  AnimaleCuriozitati despre CAI

  Ultimele articole

  Curiozitati despre CAI

  1.Caii au o vedere de aproape 360 ​​de grade

  Cu doar două puncte moarte mici direct,în fața și direct în spatele calului, caii au o vedere de aproape 360 ​​de grade!

  2.Cel mai scump cal :vândut cu 70 de milioane de dolari
  Fusaichi Pegasus deține recordul ca fiind cel mai scump cal vândut vreodată. Acest cal de curse pursânge a fost achiziționat în anul 2000 pentru 70 de milioane de dolari!

  foto:thoroughbreddailynews.com

  3.Caii produc multă saliva
  Caii au 3 perechi de glande salivare care produc mai mult de 37,854118 litri de salivă în fiecare zi!

  4.Calul poate vedea în două direcții diferite
  Ochii calului pot funcționa independent unul de celălalt, concentrându-se pe două lucruri în același timp! Cel mai bun mod de a spune la ce se uită calul tău? Urmăriți urechea pe partea corespunzătoare.

  5.Caii NU sunt daltonisti
  Deși odată se credea că caii sunt daltonisti, acum știm că nu este cazul. Caii pot distinge diferite nuanțe de albastru, verde și galben. Cu toate acestea, nu pot distinge culoarea roșie.

  6.Rinocerii și caii sunt înrudiți
  Atât caii, cât și rinocerii aparțin unui grup mic de ungulate cu degete ciudate din lume. Celelalte animale din această familie ciudată? Zebrele si magarii!

  7.Caii pot dormi în picioare pentru a evita să fie atacați de prădători. Acest lucru se datorează unui sistem special de tendoane și ligamente care se blochează atunci când animalul adoarme.

  Cu toate acestea, atunci când sunt în somn adânc, caii se întind. De obicei dorm în câteva perioade scurte, însumând două până la trei ore pe zi.

  spot_img