23.9 C
Bacău
duminică, mai 26, 2024
More

  Latest Posts

  HARTUITORUL PLEDA IN SCOLI CONTRA HARTUIRII

  Alexandru Constandachi,in varsta de 31 de ani,impreuna cu și colegii lui se dadeau drept minore pe rețelele sociale și își dau întâlniri cu bărbați, posibili prădători sexuali. Aduna probe și le preda apoi Poliției. A fost invitat în școli să le vorbească elevilor despre simțul civic și chiar și în Parlament.

  Foarte multe tinere,sub protectia anonimatului,au spus ca au fost hartuite de acesta.El insista sa vorbeasca cu ele,chiar si la mult timp de la despartire,devenea agresiv si le ameninta daca era respins,apoi isi cerea iertare,suna plangand si spunea ca le iubeste.

  Diana,una dintre fostele prietene,a depus plangere,dar din 2020 dosarul ei cu mesaje,filmari,emailuri,zace la politie.

  O suna si de 100 de ori pe zi,ii batea la usa,a urmarit-o in scara blocului si desi Diana i-a dat cu sparay in ochi acesta nu ii dadea drumul sa plece,ba chiar a acuzat-o prin mesaje ca ea l-a palmuit.

  Mama ei s-a speriat asa de tare incat a sfatuit-o sa isi retraga plangerea.

  „Ill come every night so please talk to me. Im fucking desperate here”
  „Detin arme de foc,ma p…pe tine” sunt cateva din mesajele terifiante primite de tanara,ultimul fiind trimis dupa ce aceasta a facut publica situatia.

  In timp ce o hartuia pe Diana,Alexandru iesea cu alta fata,careia Diana i-a povestit prin ce trece,iar fata aceea s-a despartit de el.Astfel a inceput sa le hartuiasca pe amandoua.

  Hărțuirea este descrisă de Codul Penal drept „fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere”. Se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă. Hărțuire înseamnă și apeluri telefonice sau mesaje repetate care, „prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane”. Se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.