26.1 C
Bacău
duminică, mai 26, 2024
More
  StiriVICTOR PITURCA-RETINUT DE DNA

  Ultimele articole

  VICTOR PITURCA-RETINUT DE DNA

  Nascut pe 8 mai 1956,in Dolj,in comuna Orodel,a inceput sa joace la seniori pentru Universitatea Craiova in 1975.

  A fost de 3 ori selectioner al echipei nationale a Romaniei.

  In anul 2000 a reusit,ca selectioner al Romaniei,calificarea la mondiale.

  Preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010 au început dezastruos pentru naționala condusă de Pițurcă, echipa suferind o înfrângere 0-3 cu Lituania, și reușind un egal cu Franța și o victorie la limită în Insulele Feroe. După ce primele două meciuri din primăvara lui 2009, contra Serbiei și Austriei s-au terminat și ele cu două înfrângeri, Pițurcă a fost demis la 9 aprilie 2009 de la echipa națională a României.

  În iunie 2013, Victor Pițurcă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în “Dosarul Valiza”.

  Selecționerul României la acel moment a fost găsit vinovat de favorizarea patronului FCSB, Gigi Becali.

  In 2021 s-au obinut avizele de construire a unor blocuri,dat fiind ca firma Extensiv SRL,pe care se afla construit stadionul,intra in faliment,creditorul fiind Directia Finantelor Publice din Craiova.

  Societatea Mykland,prin Cristi Spak,finul lui Piturca si Claudia,fiica selectionerului,au cumparat caietul de sarcini cu suma de 2.6 milioane de euro,desi creditorul spune ca aceasta valora 5.5 milioane de euro.

  Dosarul actual, cel vizat de DNA, este cel al achiziționării de măști în perioada pandemiei. 

  Procurorii investighează un contract încheiat în 2020 de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măști FFP3 către Ministerul Sănătății.

  Banii au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (39 de ani), fost fotbalist și fiul lui Victor Pițurcă.

  Suma invocată de procurori este de 11 milioane de lei (peste două milioane de euro), bani încasați de către firma familiei Pițurcă pentru niște măști neconforme.

  El a fost audiat azi de procurorii DNA. Alexandru Pițurcă este acuzat de complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență. 

  A fost implicat in scandaluri cu Gica Hagi,Givanni Becali,Gica Popescu,Edi Iordanescu,Adrian Mititelu

  Cancan.ro a descoperit ca, vreme de cinci ani, sotii Piturca au purtat un adevarat razboi, prin instante, pentru un teren de 500 de metri patrati din cartierul 13 Septembrie al Capitalei. Valoarea acestui teren, care apartinuse unui mestesugar interbelic, a fost, la un moment dat, de aproximativ 1.850.000 de euro!

  S-a aflat în centrul unui scandal uriaș si în 2002, atunci când a fost prins cum trișa la poker, în cazinoul de la Casa Vernescu. Cel supranumit „Satana” folosea o cameră video încorporată într-un pachet de țigări și o cască ascunsă prin care primea informații de la complicii de afară.

  Vica Blochina şi Victor Piţurcă s-au iubit în secret 16 ani și au împreună un copil. A fost un scandal uriaș între cei doi.

  În 2011, ea l-a dat în judecată pentru stabilirea paternităţii şi a câştigat. Testul ADN a confirmat că Edan e fiul lui Piţi şi în 2013 judecătorii au decis ca el să plătească pensie alimentară de 50.000 de euro retroactiv şi câte 2.900 de euro lunar. Un an mai târziu, la cererea lui, custodia lui Edan a devenit comună, Vica şi Piţi având drepturi egale


  sursa foto:libertatea

  spot_img