6 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  StiriTAXE IN ROMANIA SI TAXE IN ALTE TARI

  Ultimele articole

  TAXE IN ROMANIA SI TAXE IN ALTE TARI

  Sa incepem cu cele mai cunoscute,care de altfel exista si in alte tari:

  -impozitul pe cladiri si terenuri,impozitul pe venit,impozitul pe masini,taxa de publicitate,impopzit pe spectacole,taxa pt promovare turistica,TVA,impozit pe dividente,impozit pe microinterprinderi,impozit pe profit,impozit pe venituri realizate din actiuni si dobanzi,impozit pe castiguri la jocuri de noroc,impozit pe venituri din redevente,impozit pe premii,impozit pe servicii prestate,accize pt alcool,tutun si produse petroliere,taxe anuale pt diferite activitati comerciale,taxe anuale pt autorizatii,etc.

  Cele mai ciudate taxe din Roamnia sunt:

  -taxa pe ape pluviale(apa de ploaie,fie ca ploua,fie ca nu)

  -În Plopeni, județul Prahova, firmele plătesc o taxă de 200 de lei pentru stabilirea orarului în care își desfășoară activitatea. Dacă își prelungesc programul, firmele trebuie să achite în plus 100 de lei.

  -În Bacău există şi o taxă pe şanţ, plătită de firmele de construcţii. Potrivit Consiliului Local Bacău, toţi constructorii care realizează lucrări de săpare a şanţurilor trebuie să plătească o taxă de până la 2 lei pe metru pe zi.

  -În Constanța este percepută o taxă de liniște care poate să ajungă până la 2.000 de lei, în funcție de suprafața pe care o ocupa o firma.

  Ȋn Iasi, la căsătorie trebuie făcută dovada plantării unui pom sau trebuie plătită „taxă de pom”. Același lucru trebuie să ȋl faci și dacă doreșţi să ȋți ȋnmatriculezi mașina.

  In alte tari cele mai ciudate taxe sunt urmatoarele:

  Austria-taxa pe gips-datorita faptului ca in urma practicarii sporturilor de iarna foarte multi cetateni isi rup fie mana,fie piciorul.

  Insulele Baleare-au o taxa de 1 euro pe zi pe soare

  Belgia-are o taxa pt fiecare gratar aprins de 20 de euro,taxa justificata de incalzirea globala.

  Armenia are o taxa pt praful din curtile oamenilor

  Guineea-are o taxa pt pace

  Estonia-are o taxa pt emisiile de carbon cauzate de vaci

  China-taxa pe betisoare de ureche,reprezentand 5% din veniturile nete ale unui cuplu

  Arkansas-SUA-6% din costurile unui tatuaj sau al unui piercing merg la stat

  Tennessee(America)-are o taxa pt substante halucinogene,asta in cazul in care se doreste o sentinta mai usoara

  Venetia-are o taxa pt cei care monteaza pergole si este numita taxa de umbrire,justificata de faptul ca aceste contribuie la umiditate.

  sursa foto:bizlaw

  spot_img