15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  StiriROXADUSTAT SI SIMONA HALEP

  Ultimele articole

  ROXADUSTAT SI SIMONA HALEP

  Roxadustat sub denumirea farmaceutica Evrenzo contine lactoza 40.5 mg,lac de aluminiu rosu Allura AC 0,9 mg si lecitina din soia 0.21 mg.

  Sunt comprimate rosii,de forma ovala.

  Evrenzo este indicat pentru tratamentul pacientilor adulti cu anemie simptomatica secundara bolii cronice de rinichi.

  În general, riscul cardiovascular și de mortalitate asociat tratamentului cu roxadustat a fost estimat ca fiind comparabil cu riscul cardiovascular și de mortalitate asociat tratamentului cu ASE.

  Riscul raportat de evenimente trombotice vasculare (ETV) trebuie evaluat cu atenție în raport cu beneficiile care ar putea rezulta din tratamentul cu roxadustat.

  Crizele convulsive au fost frecvent raportate în studiile clinice la pacienții cărora li s-a administrat roxadustat.

  Au fost raportate cazuri de hipotiroidism secundar la utilizarea roxadustat.

  Sepsisul a fost una dintre infecțiile grave raportate cel mai frecvent și a inclus evenimente letale. Pacienții cu semne și simptome de sepsis (de exemplu, o infecție care se extinde în întreg organismul, însoțită de tensiune arterială scăzută și potențial de insuficiență de organ) trebuie evaluați cu promptitudine și tratați în conformitate cu standardul de îngrijire..

  Eritropoetina fiind un agent proteic produs de capilarele peritubulare si care are rol in controlul sintezei eritrocitelor,astefel se sporeste anduranta la efort.

  Este o substanta care nu se gaseste in nici un aliment si nici libera in natura,asa ca sansele de ingestie involuntara sunt nule.

  Agentia Internationala de Integritate a Tenisului a anuntat ca Simona Halep este suspendata de la US OPEN 2022.

  Ea a declarat ca ca „se simte tradata” si ca voluntar nu a ingerat niciodata substante interzise.

  In tara noastra specialistii in nefrologie,care administreaza roxadustat pacientilor cu anemii severe,declara ca nu au remarcat o sporire a nivelului de energie la pacienti si din contra efectele adverse depasesc uneori efecte adverse,asa cum le-am mentionat mai sus.

  Cazurile ca acesta sunt gestionate de Federatia Internationala de Tenis si in formularele pe care le completeaza sportivii inaintea fiecarui meci,acestia trebuie sa declare orice tratament facut si suplimente administrate in ultimele 7 zile.

  Daca ar demonstra total ca nu este vina ei ca a ingerat acesta substanta de sinteza,se pare ca doar ar scapa cu reducerea perioadei de suspendare si persoana sau persoanele implicate ar fi trase la raspundere,deoarece orice sportiv este direct raspunzator de ingerarea oricarui tratament.

  Simona Halep risca 4 ani de suspendare.

  Organizatia Nationala Anti Dopping este institutia cu care in trecut Simona Halep colabora,intreband de medicamente,suplimente,de tot ceea ce ii era prescris.

  Gazzetta dello Sport,Reuters,The Guardian sunt cateva din publicatii mari care au dezbatut pe larg subiectul.

  Locul 9 WTA si de 2 ori campioana mondiala de Grand Slam,se declara uimita si ca va lupta cu toate fortele ei pentru a-si dovedi nevinovatia.

  sursa foto:istock

  spot_img