23.9 C
Bacău
duminică, mai 26, 2024
More
  StiriCOPIL DE 15 ANI MORT DIN CAUZA UNEI PNEUMONII

  Ultimele articole

  COPIL DE 15 ANI MORT DIN CAUZA UNEI PNEUMONII

  Fetita in varsta de 15 ani,pe numele ei Stefania,un copil energic,vesel,cu toata viata inainte,s-a stins la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului de Urgenta Satu Mare.

  Cauza mortii ar fi pneumonia,conform autopsiei efectuate.

  Primele semne care pot să apară în caz de pneumonie sunt: febră (dar care poate, deși mai rar, să și lipsească), junghi toracic, tuse uscată, iritativă, în primă fază, după care începe să devină productivă. De tipul de pneumonie ține și evoluția pacientului.

  Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare informează că „În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză“.

  Tromboliza intravenoasa este o metoda terapeutica netraumatizanta ce consta in injectarea unei substante trombolitice, care se administreaza intravenos si dizolva cheagul de sange care blocheaza circulatia, iar tesutul cerebral partial ischemiat nu se mai necrozeaza, astfel incat deficitul neurologic se remite complet.

  Tromboliza intravenoasa nu poate fi aplicata decat în primele 4,5 ore de la producerea atacului cerebral, in asa numita „fereastra terapeutica”. Chiar daca nu este posibila aplicarea trombolizei (pentru care trebuie respectate niste criterii clinice si paraclinice foarte stricte), asistenta acestor bolnavi intr-un serviciu de specialitate mareste sansele de supravietuire si de recuperare.

  Parintii sunt sustinuti in aceste momente teribile de sute de oameni,care au organizat un protest in fata spitalului,pentru a cere demisia medicului de garda,acelas medic care in urma altor reclamatii a fost dat afar din serviciu,in anul 2016,dar care s-a reintors la spital,dupa ce a castigat acest drept in instanta.

  Parintii spun ca medicul de garda,Pop Raul, i-a vorbit urat fetei,care mergea pe picioarele ei,spunandu-i ca „se misca greu ca e grasa” si ca „este isterica”

  Potrivit unui comunicat al SJU, tânăra a murit după al doilea stop cardiorespirator, având probleme de respiraţie.

  Iata ce declara un coleg medic,al doctorului care era de garda in ziua internarii Stefaniei:

  Am văzut anunţuri despre proteste împotriva celor care nu au nicio legătură cu sistemul de sănătate.Cred că cheia este la Pop Raul.În toți acești ani, rareori am văzut un bărbat mai puțin uman decât el.Este total lipsit de simpatie, nepoliticos și obraznic.Ceea ce este cu adevărat grav este atitudinea abuzatorului față de pacientul nevoiaș și care suferă.Își umilește pacienții, de la verbal la fizic.A fost dur și agresiv din punct de vedere fizic în timpul consilierii.Îi face mare plăcere să dezbrace femeile și să le lase dezbracate,pentru ca toți să le vadă.Sunt multe de spus și nu le pot termina până mâine.Nu știu de ce l-a tolerat conducerea spitalului.Relația cu personalul medical este o relație victimă-călău.Ori de câte ori a fost adus la cunoștința conducerii, nimic nu a fost rezolvat.Era plin de șovinism și dispreț față de semenii săi rromi.Pe de altă parte, a avut și un proces cu un coleg rrom pe care îl umilise.


  sursafoto:stirile kanal d

  spot_img