22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  StiriCele mai frumoase plaje din tara noastra si din Europa

  Ultimele articole

  Cele mai frumoase plaje din tara noastra si din Europa

  Cele mai frumoase plaje din tara noastra si din Europa

  Conform Ministerului Turismului,cele mai frumoase plaje din Romanaia sunt cele din Mamaia.Navodari,Olimp si Eforie,luandu-se in considerare calitatea apei,echipamentele de prim-ajutor,accesul pe plaja facil pentru persoanele cu dizabilitati,practicile ecologice,calitatea serviciilor.

  sursa foto:mera hotels

  Spania este pe primul loc,cu cele mai multe steaguri albastre,steagurile albastre fiind calificativul echivalent al stelelor pentru hoteluri.Cea mai frumoasa plaja este Cala Pregonda,situată pe insula Menorca din Baleare, plaja Cala Pregonda este cuprinsă într-o rezervație a biosferei protejată UNESCO. Spre deosebire de cele mai multe dintre plajele cu nisip alb din Spania, aceasta are o culoare ruginie, care se combină perfect cu apele turcoaz.

  Pe locul doi se afla Grecia,cu cele mai numeroase steaguri albastre,in special remarcandu-se o plaja cu nisip roz,plaja Elafonisi.

  In Spania se remarca fostul satuc de pescari Ibiza,unde celebritati si milionari duc o viata de noapte renumita mondial.

  Mykonos,Grecia

  Cu peste 300 de zile însorite pe an, Mykonos a devenit o destinație de lux adorată de turiștii care iubesc căldura. Zilele lungi pe plajă sunt de obicei urmate de petreceri ce se întind până dimineața.

  În interiorul labirintului de clădiri cu ziduri albe și uși albastre emblematice, Mykonos Town este centrul insulei. De la buticuri la restaurante, este locul perfect pentru a vă petrece zilele de vacanță. Dacă căldura din interiorul zidurilor orașului devine insuportabilă, îndreptați-vă spre Portul Vechi și opriți-vă pentru o băutură sau două pe malul pietruit.

  sursa foto:the guardian

  Insula Capri din Italia este de asemenea o destinatie de top,bogata in peisaje mirifice,in mese din fructe de mare proaspat prinse din mare,cu numeroase pesteri si un nisip alb si fin.

  sursa foto:vogue

  Stiniva din Croatia,se afla aproape de Romania si acum cativa ani a fost votata cea mai frumoasa plaja din lume.

  sursa foto:we seek travel

  Plaja Porto Santo se află în apropierea orașului Vila Baleira, pe insula Porto Santo din arhipelagul Madeira, și este considerată una din cele șapte minuni ale Portugaliei.

  Turiștii pot face plimbări lungi pe plaja cu nisip auriu care se intinde pe 9 km de-a lungul coastei.

  Se spune că nisipul auriu de pe plaja Porto Santo are efecte terapeutice.

  Şederea temporară a lui Cristofor Columb a făcut celebră insula Porto Santo.

  Cunoscutul exlorator genovez a ajuns aici, înainte de a descoperi America, pentru a cumpăra zahărul portughezilor și a locuit o vreme pe insulă, după ce s-a căsătorit cu fiica guvernatorului, Felipa Moniz.

  sursa foto:trip advisor

  Riviera Albaneza se gaseste la confluenta marilor Ionica si Adriatica,avand dealuri acoperite de vegetatie, plantatii de maslini, cazare rustica, produse locale si nisipuri de aur scaldate de ape limpezi.