5.5 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  CercetareNOILE TEHNOLOGII IN MEDICINA

  Ultimele articole

  NOILE TEHNOLOGII IN MEDICINA

  Dat fiind ca populatia globului imbatraneste tot mai mult an de an,iar numarul bolnavilor cronici este tot mai mare,industria medicinei face progrese uriase pentru a asigura calitatea ridicata a serviciilor.

  1)SECVENTIEREA GENETICA-se refera la populatiile dintr-o anumita zona,la predispozitiile genetice de imbolnavire si ca atare ce terapii ar fi cele mai potrivite.

  2)REALITATEA VIRTUALA-folosita pt oamenii cu frica de ace,pt persoanele cu diferite afectiuni psihice sau emotionale.

  3)DISPOZITIVELE MEDICALE-toata aparatura de monitorizare a pacientului incepand cu momentul interventiei medicale si pana la externare,dar chiar si ani dupa aceea.

  4)TEHNOLOGIA 3D-desi se afla la inceput,scopul ei este producerea personalizata de organe perfect compatibile pentru cei ce necesita un transplant.

  5)INTELIGENTA ARIFICIALA-roboti ce pot opera,gadget-uri ce pot pune un diagnostic bazat pe o serie de intrebari la care pacientul raspunde,precum si aplicatii ce monitorizeaza functiile vitale ale omului,ca de exemplu tensiunea,nivelul de oxigen in sange,parametrii colesterolului,etc.

  6)IMUNOTERAPIA-poate ajuta in prelungirea sperantei de viata a pacientilor cu boli terminale si nu numai

  7)PROGRESE FARMACEUTICE

  Din pacate la nivel de cercetare,dar si la accesul la medicamentele noi aparute in industria farmaceutica,Romania ocupa locul din coada,locul fruntas fiind ocupat de Germania,urmata indeaproape de Franta.

  spot_img