22.1 C
Bacău
joi, iulie 25, 2024
More
  CercetareMicrobi de pe vremea dinozaurilor-reinviati de catre cercetatorii

  Ultimele articole

  Microbi de pe vremea dinozaurilor-reinviati de catre cercetatorii

  Cercetătorii au recuperat cu succes microbii lasati pe fundul oceanului încă din epoca dinozaurilor. Acest proces permite acestor creaturi să se hrănească și chiar să se reproducă după ce au petrecut 100 de milioane de ani în adâncul oceanului. Cercetarea îi ajută pe experți să înțeleagă viabilitatea unora dintre cele mai primitive specii de pe Pământ, care pot dura aproape zeci de milioane de ani fără oxigen sau hrană înainte de a se „trezi” în laborator.

  sursa foto:360medical.ro

  Cercetarea a fost condusă de Agenția Japoneză pentru Științe și Tehnologie Marine, care a studiat mostre de sedimente antice prelevate de pe fundul Oceanului Pacific. Zona este cunoscută pentru nivelurile scăzute de nutrienți din sedimente.

  Echipa a incubat probele în încercarea de a reînvia microbii. În mod uimitor, au reușit să „trezească” toți microbii.

  Potrivit lui Monoro, urme de oxigen din sedimente permit microbilor să supraviețuiască milioane de ani. Nivelurile de energie ale microbilor de pe fundul mării sunt „de milioane de ori mai mici decât microbii de suprafață”.

  Nu este clar cum au supraviețuit acești microbi timp de 100 de milioane de ani, dar experții speră să studieze probele pentru a afla cauza exactă a fenomenului neobișnuit.

  spot_img