15.5 C
Bacău
sâmbătă, iunie 15, 2024
More
  CercetareENERGIA CU HIDROGEN ESTE DE VIITOR?

  Ultimele articole

  ENERGIA CU HIDROGEN ESTE DE VIITOR?

  Valoarea energetică legată de greutate este convingătoare: 1 kg de hidrogen conține la fel de multă energie ca 2,1 kg de gaz natural sau 2,8 kg de benzină. 

  Proportia hidrogenului in Univers este de 75% si este cel mai usor element chimic.

  Si corpul uman contine 9,5% hidrogen,care ajuta la mentinerea ph-ului in organism.

  In natura nu se gaseste de sine statator,ci legat de alte elemente chimice,in special de apa,care se gaseste din belsug atat pe Terra cat si pe alte planete sub forma de gheata,dar acesta nu este un impediment,deoarece se poate separa cu relativa usurinta industriala.

  1. Procesul de producere a acestuia nu elimină CO2 (dioxid de carbon) și nu poluează aerul atunci când este utilizat.
  2. Este versatil și poate fi folosit în varii domenii, precum industrie, transporturi, construcții producerea de energie electrică sau de căldură, precum și sub formă de combustibil pentru autovehicule.
  3. Producerea de „hidrogen verde” va stabiliza piața de producere și distribuire a energiei electrice și a căldurii. Se preconizează că folosirea acestuia va produce un surplus, care va putea fi folosit în ajutorarea mai multor consumatori la un preț mai bun.
  4. Se preconizează faptul că multe dintre costurile combustibililor, a energiei electrice și a căldurii vor scădea vizibil după ce producerea de „hidrogen verde” va deveni ceva normal.
  5. Investițiile din domeniu vor crea o multitudine de locuri de muncă pe tot cuprinsul Europei, inclusiv România.

  Intre timp China a devenit cel mai mare producator de celule cu hidrogen pt masini.

  Bateriile cu celule de hidrogen sunt mult mai durabile decat cele cu litiu,marind astfel ditantele parcurse de masini.

  Totusi de ce nu se trece imediat la producerea in masa a energiei cu hidrogen?

  Deoarece cel mai simplu și eficient mod de a produce hidrogen este prin procesul de electroliză al apei, iar acest lucru implică utilizarea unor electrizoare care au nevoie de… energie electrică,asa ca pana la rezolvarea acestei dileme,producerea de energie din hidrogen nu este 100% verde,deoarece implica consum de enrgie electrica.

  sursa foto:playtech
  spot_img