23.9 C
Bacău
duminică, mai 26, 2024
More
  BiochimieCRIOGENAREA-POSIBILA,VIABILA?

  Ultimele articole

  CRIOGENAREA-POSIBILA,VIABILA?

  Exista mai multe tipuri de criogenare,dar toate au la baza inghetarea corpului sau doar a creierului.

  Aceasta procedura este mai mult comerciala si alina dorul de persoanele apropiate care s-au dus,deoarece nu exista nici o metoda stiintifica prin care se poate readuce la viata o persoana decedata.

  Doua dintre aceste facilitati se afla in SUA si una in Rusia.

  Corpul sau doar creierul este introdus intr-o capsula de inox si inghetat cu azot lichid treptat.Problema este ca scoarta cerebrala are niste straturi de protectie care nu permit congelarea creierului,astfel presupunandu-se ca este posibila readucerea trupului la viata,amintirile toate ar fi pierdute.

  Sângele este înlocuit cu un tip de antigel. Procedeul este folosit pentru a împiedica formarea cristalelor de gheață între țesuturi în timpul congelării, ceea ce ar dăuna sau complica o potențială viitoare reanimare.

  In Rusia criogenarea intregului corp costa in jurul a 40.000 de dolari si 15.000 a creierului,iar in America 200.000 de dolari trupul si 80.000 de dolari capul.

  Pierre Boutron a facut o descoperire cu adevărat semnificativă în California. Cercetătorii au reușit să conserve rinichiul unui iepure până la minus 130 de grade. Rinichiul, reîncălzit, a fost grefat din nou pe iepure, nefiind respins de organism. S-a dovedit că rinichiul funcționa normal.

  De-a lungul istoriei,mai multi faimosi au incercat sa pacaleasca moartea si sa descopere secretul nemuririi:

  PAPA INOCENTIU AL VIII LEA,care a reusit prima transfuzie de sange din lume.Era convins ca sangele baietilor tineri il vor face nemuritor.Este drept ca in anii 1400 era un record sa atingi varsta de 60 de ani,varsta la acare acesta a decedat.

  DIANA DE POITIERS-cea care a fost amanta reglui Henric al II lea al Frantei,obisnuia sa bea un amestec de aur cu mercur,in final,la varsta de 66 de ani aceasta practica cauzandu-i decesul.In scalpul acesteia era vizibil metalul pretios.

  Pana acum,au fost criogenati aproximativ 500 de oameni din lume,cea mai tanara fiind o fetita din Thailanda,in varsta de 3 ani,care a decedat in urma unei tumori cerebrale,iar parintii au decis criogenarea capului acesteia,cu speranta ca viitorul stiintific ii va putea oferi un corp nou fetitei.

  Un barbat din Rusia a decis criogenarea mamei sale,care a decedat la varsta de 70 de ani,deoarece a fost foarte apropiat de aceasta.

  sursa foto:BBC

  spot_img