5.5 C
Bacău
joi, aprilie 18, 2024
More
  CercetareCate religii exista la nivel planetar și în ce cred?

  Ultimele articole

  Cate religii exista la nivel planetar și în ce cred?

  Cate religii exista la nivel planetar și în ce cred?

  Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, ghidata de un cod moral, de practici de ordin ritual,de dogme si valori ,indiferent care sunt acestea. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau perioade.

  Cea mai mare parte a Bibliei a fost scrisă începând din secolul al VIII-lea până în secolul al VI-lea î.e.n., adică din zilele profetului Isaia până în zilele profetului Ieremia.“

  La o populatie de peste 7 miliarde de locuitori avem 3 miliarde de crestini impartiti astfel:

  Crestinism: 2.1 miliarde
  Islamism: 1.5 miliarde
  Secularism/Nereligiosi/Agnosticism/Ateismt: 1.1 miliarde
  Hinduism: 900 milioane
  Religia traditional chineza: 394 milioane
  Buddhism: 376 milioane
  Primal Indigeni/Animism: 300 milioane
  Traditional african si diasporic: 100 milioane
  Sikhism: 23 milioane
  Juche: 19 milioane
  Spiritism: 15 milioane
  Judaism: 14 milioane
  Baha’i: 7 milioane
  Jainism: 4.2 milioane
  Shinto: 4 milioane
  Cao Dai: 4 milioane
  Zoroastrianism: 2.6 milioane
  Tenrikyo: 2 milioane
  Neo-Paganism: un milion
  Unitarian-Universalism: 800 de mii
  Rastafarianism: 600 de mi

  Mai exista si satanisti

  În 2007, revista Time a afirmat că Biblia „a contribuit enorm pentru a modela literatura, istoria, divertismentul și cultura, mai mult decât orice carte scrisă vreodată”.

  În anul 2017 s-au împlinit 500 de ani de la Reforma Protestantă.Acum, aproximativ 2000 ani, Biserica a luat naștere, atunci când Isus Hristos i-a însărcinat pe ucenicii Lui să răspândească Evanghelia, vestea cea bună, până la capătul pământului. Deși trebuiau să trăiască în dragoste și unitate, așa cum Domnul Isus s-a rugat pentru ei, acestă virtute a fost, și este încă, o provocare pentru Biserică. Martin Luther, un călugăr german obscur, a provocat Biserica la reformă, chiar cu riscul vieții, dezlănțuind un dinamism incredibil, care a schimbat cursul istoriei.

  In 1910, din sânul protestantismului a apărut o nouă şi puternică mişcare: ecumenismul (de factură protestantă), o încercare de a uni bisericile creştine. Iniţiativa în sine pare lăudabilă, pentru că noi, toţi creştinii, trebuie să mărturisim pe un acelaşi Dumnezeu şi să păşim pe o aceeaşi – unică şi îngustă – cale spre mântuire.

  Potrivit specialiștilor în domeniu, în lume există în acest moment aproximativ 4.300 de religii. 

  Potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte, în România există 18 religii recunoscute. Astfel, conform prevederilor Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă avem următoarele culte: Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică C.A. din România, Biserica Evanghelică Lutherană din România, Biserica Unitariană Maghiară, Cultul Creștin Baptist- Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România, Biserica Creştină După Evanghelie din România, Biserica Evanghelică Română, Cultul Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România- Cultul Mozaic, Cultul Musulman și Organizaţia Religioasă “Martorii lui Iehova”.

  sursa foto:adevarul crestin

  spot_img